Здравейте всички, които обичате парата!
Вижте какво съм снимал онзи ден за вас на гара Загреб - Главни колодвор!
http://bg.fotoalbum.eu/dimitar_baev/a683993В директорията има още снимки на хърватски пътнически вагон, както и на словенски, на маневрен лок, на робел машина. Всичко е заснето ( с телефон обаче) по линията Загреб - Любляна. Няма да ви обяснявам, колко любезни са хората по касите, кондукторите, гранични полицаи и митничари! О Боже, ами те всички говорят и английски! Някой да се е пробвал да си купи билет от гара Варна, или София, да не говорим за Трявна, Търново или друга туристическа дестинация у нас. А между другото влака си тръгна, забележете, ..........................без секунда закъснение, а пък и взе та стигна точно навреме в Любляна, където "някой некадърен чиновник" бе помислил за точна обвръзка с шатъла за летището. Да, това е нормално за европейските демокрации. Но това се случва на Балканите. С малката разлика, че и двете държави са били 400 години под Австрийско владичество.
Проверката на границата стана в движение - едновременно с тръгването на влака от Загреб, минаха граничарите, които с ръчни терминали с ГПРС провериха паспортите и усмихнати си заминаха. След тях бяха и словенските им колеги. На гара Добова локомотива бе сменен за 12 минути, а маневриста незнайно защо беше с мноооооого чиста униформа. Явно тям не се цапат.
Приятели, не съм пътувал с влак от 15 години (като се изключат летищни трансфери), но бях очарован от работата на хървати и словенци.
И с право не искат да влизат в ЕС! Те отдавна са там!
Надявам се да ви хареса!
П.П. Нещо не мога да се справям с качванто на снимки тук на форума! Или аз съм лаик или нещо не е както трябва!
ПООООООМММММООООЩЩЩЩ!