Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
:) За любителите на ПАРАТА ...
bdz43r:
Защото чужди туроператори го организират - плащат на БДЖ и казват какво, къде, колко и кой.
До сега знам само за едно пътуване със свободен достъп, организирано от един фен (с помощта на спонсори).
Септември - Велинград и обратно, ако не се лъжа 5000 лв струваше.
TheJackal:
Интересно ми е в депото в Бургас да ли се пази някой стар таралясник за такива екскурзии. Когато бих малък на централната гара в Бургас имаше един парен локомотив непосредствено, където е сега е магазията, който го използваха тогава да дава пара за радиаторите през зимата в чакалните помещения. По линията Бургас - Поморие да е било 1975 - 1979, помня се движеше някакъв парен локомотив които теглише смесица от вагони по този маршрут. Локомотива беше парен без тендер само това си спомням, зелен с черно и червено боядисан. :)
760mm:
Здравейте всички,
Аз организирах със спонсорството на Лукойл миналата година такова пътуване и мина страхотно! Пътуването се осъществи по 16-та линия Спт-Вг и обратно в рамките на един ден. С парния 609.76; двата ретро вагона; фургон, назначена цистерна и един допълнителен обикновен вагон излезе около 4000 лв. Ако се раздели, билетите биха били по около 80. лв на човек за деня.
bdz43r:
--- Цитат на: TheJackal link=topic=1380.msg26144#msg26144 date=1246210965 ---Интересно ми е в депото в Бургас да ли се пази някой стар таралясник за такива екскурзии.
--- Край на цитат ---
Не. Има само в София, Горна Оряховица и теснопътен в Септември.
pach:
04.10.2009 - София - Пионер - София - 55+06
Дай повече инфо за това? :(
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия