Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Железопътни катастрофи и изцепки

<< < (220/248) > >>

Adrian:

Неделен поздрав за Тонката, та да му е лек денят

pavlinbg:
В разгара на ремонта на Централна гара София - изпратиха влака за Драгоман към дефилето, а този за Варна към Драгоман  :blink::agree::fool:

http://balkanec.bg/unikalno-izpratiha-vlak-za-dragoman-kam-defileto-a-tozi-za-varna-kam-dragoman-51593.html 

pach:
Не се случва за пръв път.
Разказвано ми от е машинист, за подобни случай, от преди години.
Още преди последния ремонт на гарата.
Не знам дали е останало нещо от старата система за управление,
 но явно  от човешкия фактор има още!
 :lol: :lol: :lol:

j.k.kolev:
На мен ми се случи същото във Франкфурт декември 2018. Бях там на концерт на MANOWAR и закъснях заради тази грешка с почти час, отделно че си плащаш за всяко качване и слизане, нищо че бяха объркали стрелките.  :diablo:

bdz43r:

--- Цитат на: pach link=topic=1410.msg121831#msg121831 date=1623603791 ---Не знам дали е останало нещо от старата система за управление,
 но явно  от човешкия фактор има още!
--- Край на цитат ---
Осигурителната техника си е старата и е добра, но тя изолира човешкия фактор само по отношение на безопасността. Рискът някой да натисне съседния бутон или да обърка кой влак на кой коловоз е го има винаги... това се случва всъщност много често почти навсякъде.

Истинският панаир ще стане, когато сега ремонтираната част от гарата стане готова и се разтури останалото... тогава е планирано работещата част да е без никаква осигурителна техника и ще е истинско щастие, ако се разминем само с объркани посоки и пуснати един срещу друг влакове по коловозите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия