Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Железопътни катастрофи и изцепки

<< < (81/249) > >>

Величко:
Бог да го прости Венко и да утеши семейството му.

CaLLlo:

Как така "локомотивът се обръща и се удря в третия вагон"!?!
много ми прилича на *иганска намеса ...
Язък за човека!

jopeto:
Трасето, там е чисто ново.  В момента не знам, каква е сигнализацията там, но принципно, новите стрелки би трябвало да позволяват, сигурно преминава на състава с  над 40 км. ,  но това зависи само от сигнализацията,само ако има зелен светеш правоъгълник на светофора. За да се обърне, така локомотива, вероятно  се е отпрал, някой редуктор. Разследването  на хората от безопасността  ше покаже каква е причината.         

Mixy:
Влакът София-Варна дерайлирал заради грешка на машинистите

www.dnes.bg

Навлезли са с 98 км/ч в завоя, заяви изп. директор на БДЖ Християн Кръстев

Грешка на машинистите е довела до трагедията, която се разигра вчера с бързия влак София-Варна край гара Калояновец, заяви пред БНР Християн Кръстев, изпълнителен директор на БДЖ.

При влизане в гарата сигнализацията е светела за отклонение, но машинистите не намалили скоростта. Намалението е било незначително – от 100 на 98 км/ч, а скоростта в този участък е трябвало да бъде 40 км/ч.

Самите машинисти не са си свършили работата, каза Кръстев и обясни, че устройството, през което е минал влакът, не е компютър и не може автоматично да намали скоростта на композицията.

От БДЖ се надяват движението в участъка да бъде възстановено днес около обед.

По думите на началник-влака обаче, композицията се движила спокойно и предположенията, че скоростта била над допустимите 40 км/час не отговаряли на истината. На местопроизшествието имало охранителна камера, която би трябвало да е заснела катастрофата в детайли.

При инцидента загина машинистът – 38-годишният Венко Тодоров от Пловдив, а други 14 бяха ранени. Той е починал в резултат на травмите от удара, не е получил инфаркт или инсулт, каквато версия се появи след инцидента, съобщиха лекари от старозагорската болница.

Петима души остават на лечение в старозагорската болница, като най-тежко е състоянието на помощник-машиниста. Те са в стабилно състояние и няма опасност за живота им. Сред пострадалите и настанени в старозагорската болница няма деца, въпреки че в последния вагон е имало деца, които са отивали на лагер.

Вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви, че е уведомил главния прокурор с оглед определени детайли по разследването. Той уточни, че разследването на инцидента вече е поето от следователи към Национална следствена служба.

---

Лично на мен това ми се струва доста съмнително, но нека да видим какво ще излезе от официалното разследване...

Best Ripper:
Язък за човека, лека му пръст. Нищо чудно обаче и него да изкарат без вина виновен по стар нашенски жепейски обичай - за да се замаже поредното безхаберие и мърляшко отношение...  :angry:

Действащите машинисти, които минават през участъка, могат да кажат каква е сигнализацията, а навярно и причината за станалото. Нищо чудно малоумниците от НКЖИ да са сложили наистина "бавна" стрелка на "новоремонтиран" участък /да ти е*а и ремонтите, и мизерията/...

Влакът явно наистина се е движел бързо, за да се случи това, но лично мен ме съмнява, че е трябвало да влезе в отклонение. Едва ли влакът е спирал по разписание на гарата, в този случай се пуска по правата и скоростта не се ограничава... Пак некви шменти-капели се развиват...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия