Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Железопътни катастрофи и изцепки
Vlado:
Изказът е уникален - "устройството, отделящо коловозите", "при неизправна сигнална лампа". Това жепеец не може да го е казал!
Аз, дето съм тотален лаик, не бих се изказал така, пък камо ли професионалист!
Adrian:
Трагедията е тотална ... няма да кача семейството си на влак :diablo:
Vlado:
--- Цитат на: Adrian link=topic=1410.msg95867#msg95867 date=1406116020 ---
Трагедията е тотална ... няма да кача семейството си на влак :diablo:
--- Край на цитат ---
Е, чак пък! Но както е отбелязал по-горе и Тошко (bdz43r):
--- Цитат на: bdz43r link=topic=1410.msg95852#msg95852 date=1406051033 ---Чисто статистически, поне към момента, пътуването с автобус е доста по-опасно, да не говорим за автомобил.
Ако обаче железопътният трафик се увеличи до нивата от преди 20-30 години без качествена промяна в персонала, няма да останат два влака неблъснали се.
--- Край на цитат ---
:comando:
Mixy:
--- Цитат на: Best Ripper link=topic=1410.msg95856#msg95856 date=1406097857 ---Дайте мнение защо влакът дерайлира на втората стрелка...
--- Край на цитат ---
Според мен, излизането на втората стрелка се дължи на промяната в момента на центробежната сила, която е два пъти по голяма от самия момент, формиран в първата стрелка. Това, съчетано с масата и скоростта е довело до дерайлирането на локомотива.
BTW, почти всеки член на този форум може да си направи следствен експеримент в умален мащаб - нужни са няколко прави релси, две стрелки, стар лок и FZ1 на max.
Adrian:
@ Влади , съвсем отговорно ти го казвам - трагедията е пълна ! Като тръгнеш от кражби , некачествени и неправилно извършени ремонти , стари инсталации , трагични машинисти (няма да ви споделям че преди дни на гара Бургас някакъв ужасно изглеждащ машинист - мръсен , брадясал , пиеше бира до локомотива с един циганин в полу-железничарски дрехи ЖАЛКА КАРТИНКА ей ) - та стигнеш до абсолютно неграмотно управление , липса на закони ...ТОТАЛЕН хаос ... то ти знаеш за този инцидент , щото няма как да го прикрият , а знаеш ли колко инциденти се крият и не се оповестяват...ей такива 'минали на косъм' ?!!По няколко са на седмица!
RIP , BDZ!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия