Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Железопътни катастрофи и изцепки
Best Ripper:
bazitov, в Швейцария се гледа левия сигнал, а не десния... Колкото и да ти е чудно там влаковото движение е ЛЯВО, а не дясно... По улиците карат вдясно, а по влака - вляво... Идея си нямам защо, ама е така откак има там железница... :fie:
bazitov:
Да, мисля, че го беше споменал, като коментар към едно от споделените видеа за Швейцария.
По-скоро имах предвид, да е гледал сигнала от грешната страна. Аз лично си признавам, че на пътя (автомобилния), като видя два различни знака от двете ми страни и обикновено спирам ха-ха.
bdz43r:
По-интересно е какво е било положението с АЛС-а.
При справка за предишни катастрофи в Швейцария, се оказва, че почти всички са свързани с подминаване на затворени сигнали и някакъв пропуск в системата за АЛС - временно изключена при ремонт или просто несъвършенство на доста древната система в много рядка ситуация по трасе, все още необорудвано с модерен ETCS.
D2:
Мнение то ми е като бивш лок.машинист. Много е трудно машинист да сбърка показанията на светофорите,явно има някаква друга грешка.
Best Ripper:
D2, сигурен ли си? А убеден ли си?
--- Цитат на: bdz43r link=topic=1410.msg97953#msg97953 date=1420707210 ---Покрай катастрофата на Калояновец имаше спорове доколко е вероятно двама дългогодишни машинисти да пропуснат два последователни сигнала.
По този случай, тази сутрин други двама дългогодишни машинисти с нощния влак за Бургас са пропуснали и жълтото, и червеното след него, срязали са стрелките на гара Българово и са отпрашили в междугарието със 110 км/ч.
--- Край на цитат ---
Или май много не объркват показанията, а просто ги проспиват.... ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия