Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Железопътни катастрофи и изцепки

<< < (148/249) > >>

pach:
Случаят е приключен - забравете!!!
"виновен" до доказване на противното!!!
Да "живеят" магистралите!!!
 :hi: :hi: :hi:

ПП. Само че и те  нещо взеха да допускат "шофьорски" грешки - взеха да се пукат, като асфалтови яйца, само месец след пуска им!!!
 :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic:

KRAKOMOBILA:
Ще ти го кажа така... познавам и Христо Тиляшев и Пешко Бръснаров... познавах и Венко Тодоров -  не си мисли, че се радвам на случилото се... нито на това, че Венко е под земята, нито на това, че Христо е зад решетките.. Именно поради тази причина, че ги познавам и тримата не се опитвам да давам заключения кой е виновен и кой не - говоря с факти минавал съм през всички възможни отклонения в гара Калояновец.. с 40 и със 130 км/ч през правия елемент на стрелките... пробвал съм да задържа екстренно от 105 км/ч на входния на гарата и да видя какво ще стане... и знаеш ли какво стана ? Стана, че дори не стигнах до стрелките... спрях преди тях. Това са фактите... всичко останало е бошлав работа... местоположения на сигналите, срещи с влакове, отклонение при влизане или излизане... глупости са всичко това... единствените две възможни причини са - и двата сигнала са светели за правият елемент (което Христо отрича, а казва, че входния е бил за отклонение), или просто е проспал и двата сигнала... това е.

jopeto:
     Имам три въпроса, които остават без отговор:
1 Кой подмени лентата и в чия полза? Защо, това някак беше подминато, ей така и нищо не се спомена повече. Дори и подмяната да е  била в полза на машинистите, нищо повече не се чу, защо?
2 Защо си мислите, че в НКЖИ-то всичко е савършенно и работи безупречно? В тая посока не чухме и дума? Това разследване ми се вижда прекалено еднопосочно. 
3 Какво са правили в крайна сметака и двамата машинисти, за да не видят показанията на пс-то и входния ? Защо е нямало никаква реакция, не ми приличат на самоубийци, пък и имат и двамата  предостатъчен опит.

KRAKOMOBILA:
 Има ли доказателство, че лентата е подменена ? Лентата си изглежда абсолютно адекватна и вярна.
 Никой не мисли, че в НКЖИ всичко е съвършено и безупречно... просто нещата са недоказуеми. Пък и самият Тиляшев твърди, че входният е светел за отклонение.

Best Ripper:
Рутина /в следствие на "предостатъчно опит"/ + несериозно отношение към служебните задължения + безхаберие = самоубиец (самоубийци)... Не мислиш ли, jopeto?

P.S. Ех, колко е актуален /за съжаление/ старият съветски филм "Остановился поезд"....  :fie:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия