Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Железопътни катастрофи и изцепки
Величко:
Жопето е много прав. То се почнаха едни...и накрая, разбира се, машиниста ще го отнесе, щото е "най-удачния" вариант. Надали БДЖ и богата, частна фирма могат да бъдат виновни, нали?
Best Ripper:
Че е прав, прав е. Ама да не забравяме, че много от информацията тук се представя от моделисти, които "съвсем случайно" работят и в мащаб 1:1, нал тъй? И то по българските ЖП фирми /държавни и частни/, а не по света... Та по мнението на действащи машинисти в БДЖ - такова изтъркалване с 40 км/ч не може да се случи... :hi:
jopeto:
Венци, знаеш ли още от колко неща, може да причинят подобно нещо!? Аз си имам моите предположения, какво може да се случило, но си ги запазвам за себе си.Те не идвадат от това, че примерно ремонтирам ютии и хладилници, а именно от скромният ми досег до мащаба 1:1 Скорости за отклонение до 40 км/ч са приети за БЕЗОПАСНИ, това не означава, че с 45 км/ч или дори 70 км/ч. валкът задължително ще изпадне. Локомотиви и вагони изпадат и със смешни скорости. Стават ежеседмично и много други произшествия, само дето не ги дават по телевизията и вие си живеете с мисълта, че всичко е идеално. В момнета приеми просто, че са виновни машинистите, пълнолунието, лошото положението на планетите, лошата карма ,илюминатите, извънземните и дори Бойко Борисов. Сядайте да гледате телевизия и да цъкате с език над чашата ракия. Пийте по една, че не ви е паднал блокът и никой, около вас не е обгорял или умрял. Какво значение има в момента, кой по-голям машинист, какво ще каже !? Като разтягате локуми, няма да върнете загиналите, нито ще подобрите състоянието и нещата в железницата.
bdz43r:
Ето една аналогична ситуация с възпламеняване на вече образуван облак от течаща цистерна: https://www.youtube.com/watch?v=tLGM_2l0zok
За всички съмняващи се дали е възможно.
Best Ripper:
jopeto, моята лична цел в такива коментари е само една - да се изкарат наяве ПРИЧИНИТЕ за подобни трагедии)! Нищо друго. А те винаги се замазват и се покриват с "невръщане на загинали и пострадали", "дай да не коментираме", "карай да върви, мен не ме засяга"... Или да "ударим по една ракия", както ти казваш... Ама всичко това е тюхкане по последиците - "аауу, каква трагедия", "да не дава господ"... Е, сам знаеш - той Господ дава, дава, дава фъндък, ама накрая вземе, че престане и.... А каква е причината да спре да пуска гювеч?
Тошко, едва ли някой се съмнява, че може да се получи възпламеняване на облак.. Такива взривове стават в по апартаменти при изтичане на газ - не се усеща влизащият, щрака ключа на лампата, една малка искра в него и... А да не говорим за ЖП цистерна с нейния тонаж втечнен газ /без значение вида му/. Огромен късмет, че останалите цистерни са устояли на взрива...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия