Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел | Review a model
Tillig 72095 CFR 60, или друго яче казано БДЖ 06(след пребоядисване)
Сaprycorn:
Любо, честито за шестицата!
Наистина много добра представяне на модела си направил, и в сглобен, и в разглобен вид! Надявам се да го видим на "живо" на сбирката в събота.
Сaprycorn:
Но за боядисването ми се струва твърде сложно- много големи са извивките на декоративните бели линии. Може би някакъв специален шаблон, като този, който Владо прави за надписите БДЖ за седмака.
ES64U2:
Преди да го сглобиш трябваше Тони да го отлее ;D
lubomir:
--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=1430.msg20147#msg20147 date=1235592208 ---Но за боядисването ми се струва твърде сложно- много големи са извивките на декоративните бели линии. Може би някакъв специален шаблон, като този, който Владо прави за надписите БДЖ за седмака.
--- Край на цитат ---
Сложно - лесно направо нямам избор. Оригиналния цвят е толкова ужасен колкотко и сивото ни ежедневие. Нищо лично и не искам да се обидят колегите от Румъния, но не знам в никоя друга железопътна администрация сивото да е толкова преобладаващ цвят в една разцветка на железопътен състав. Не знам кой "специалист" в Румъния го е наложил, но е просто отврат. Все пак тази разцветка не е за да се прави черно бяла снимка, както беше случая с някои локомотиви на DRG. Ти знаеш, че определени цветови комбинации просто "отварят" даден модел. В случая е точно обратното - сивото просто загрозява този чудесен модел( и оригинала разбира се). Гледал съм другите разцветки от Германия и Полша които просто те грабват. Но това сивото..... просто е нетърпимо.
Така че определно ще се боядисва, и дори и да не го направя по-възможно най-добрия начин ще е по-добре от в момента.
Лошата новина е че съм малко зле със здравето, и ще полагам сили да се посъвзема днес и утре, за да не проваля плановете ни за събота сутринта. А на събирането след обед все още не съм решил дали да ходя, въпреки, че собственика на втория модел има точно такова желание.
Нека доживеем до утре пък тогава ще му мислим.
P.S. Както и предполагах, декодера драматично промени характеристиката на двигателя на ниски скорости и сега модела се движи превъзходно в целия скоростен диапазон.
toniemi:
Някъде из форума ,по повод цвета на този модел ,изразих мнение че ми прилича на череп ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия