Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел | Review a model
Trix 22854 BR74 - "бюджетен" локомотив или....
mill:
Любо е страхотен веее.Квото пипне става по хубаво от оригинала.Пък ако искате да знаете той живее на 7 км. от моя макет още малко като се постопли ще има да търкалямеее :on_the_quiet: :on_the_quiet: :blind: :hi: пуф -паф ,тутууууу ,фииуууууу :drinks:
EMPEROR:
--- Цитат на: pach link=topic=1435.msg20194#msg20194 date=1235650600 ---
Aз още съм начинаещ в DCC-то , та като незапознат си въобразявах , че 21-краковият декодер е с много повече функций в звука и т.н.
Сега разбирам ,че съм се заблуждавал...
Може би , когато имаш време , да направиш тема "за и против" или пък "предимства и недостатъци" като сравниш два дешифратора от различните групи!
Или нещо от сорта за помощ на такива като мен...
--- Край на цитат ---
Не знам при другите фирми как е, но специално при ЕСУ, декодера е НАПЪЛНО програмируема матрица, така че нищо не му пречи след време да проима и други функции...
Наскоро бяха пуснали фърмуер за версия 3.0 която дефакто го превръща в 3.5 като възможности...
Та всичко зависи от девелопърите и е въпрос на време.
pach:
--- Цитат на: EMPEROR link=topic=1435.msg20196#msg20196 date=1235652962 ---
Наскоро бяха пуснали фърмуер за версия 3.0 която дефакто го превръща в 3.5 като възможности...
Та всичко зависи от девелопърите и е въпрос на време.
--- Край на цитат ---
...на мен може би ми е ясно за какво говориш , ама на някой друг ???
;D :this: :this: :search: :stop:
XRISTO:
А-а-а, всичко си разбрахме, само че какви са тия дебели копъри? :lol: :lol: :lol:
lubomir:
Мнението ми за 21 пиновия куплунг е напълно субективно. Разбира се че при локомотиви със звук и поне 2 допълнителни функции този куплунг е за предпочитане поради подобряване на интегритета на платката и модела като цяло. Но използването му в малки локомотиви при които всеки кубически милиметър е ценно пространство, а пък локомотива е предвиден съгласно пътечките по платката само и едниствено за монтиране на обикновен DCC декодер(без идея за звук или други доп. функции) е напълно безсмислено и както показва практиката ми просто ограничава и направо пречи. Позитивите и негативите на едни или други декодери е въпрос на друга тема. Замислил съм един тест с два еднакви лока и два различни декодера, ама по нататък. Интересното е че все още на пазара няма по-по-най декодер. И едва ли някога ще има. Причините са доста и е сложно за обяснение. Едни декодери са най добри в едно, други са най-добри в друго, трети не стават за нищо, пък четвърти са направо незабележими. И въпреки това има пазар за всичките. Но общо взето доброто се познава по цената. Сравняването при едни и същи тестови условия е трудоемка и отговорна работа. Бях поместил една препратка за такъв тест направен от Г-н Хюбш и публикуван в интеренет. За който се интересува пък го е пропуснал тука:
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1381.0.html
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия