А сакън, бе! Че той бай Херман бая ще заслабне докато вкара Адри в устава

Щото такива като нас вече и в запаса не ги искат. Нищо, нека си маршируват на воля, сега и времето е идеално за това, таман се развали

За черпнята изчакай малко да свършиме работа като хората, не обичам да викам "хоп!" преди да съм прескочил лайното (пиках го вече някъде тука май).
Така, остана ми малко време и проверих нещата. Както и вече споменах, Райхскеркенезите са с приблизителен размер и само за проба. Размерите на това, дето го виждаш тука, са следните (максимално закръглено, за да не те отегчавам излишно):
Голям - L = 8.49 mm H = 5.86 mm
Среден - L = 7.67 mm H = 5.23 mm
Малък - L = 6.90 mm H = 4.71 mm
Средния и малкия не съм ги редил, щото нема време, затова теоретично взех възможно най-лошия за тебе вариант, тоест големия орел (който май е по-голям отколкото ти трябва).
При него положението е следното:
- бройки в 1 кв. дм. - 144
- обща цена - 35,60 BGN (от които 18 лв. за ецване, 15,80 лв. предпечатна подготовка и 1,80 за филма, щото без да искам съм ви излъгал някъде тука, че филма си е в цената на ецването, за което колежката ми набива кабелите днеска. Нейсе, то филма не боли много, щото цената на стандартен такъв 50 х 70 см. е около 12 лв. Разделено на кв. дм. определено е по-малко, но просто нямат по-ниска цена за филм от тая.)
Според мене това е една доста разумна цена, защото на парче излиза между 24 и 25 стотинки бройката. Което си е добре за кокошки-носачки.
И още нещо, само за пояснение. На теория тия пари за предпечатната подготовка влизат в джоба ми, но на практика отиват във фирмата и тя решава колко да ми даде. Това е положението. На мене не ми харесва, ама няма как. Иначе знам много добре защо на вълка му е дебел врата.
Няма съмнение, че по-малки орли ще мога да сбутам още в тая площ, което и съответно намалява цената на парче.
Така че прави си отсега сметката - колкото и да си поръчаш, няма да са по-малко от 144, ако, разбира се, не са по-големи. Как ще си ги делите с др. Гьоринг нямам идея

Понеже обичам да работя по системата "око да види и ръка да пипне", ще имаш от тия проби за лично премерване, за да си прецениш окончателния размер. Надявам се, че вторник няма да ти е късно, щото чак тогава ще изгрея пак във фирмата, а дотогава ще ми се скъсат ританките от бачкане. Де да ми бяхте само вие, щях да си ритам фуражката по плаца! Ква събота бе, ква неделя? Кво е това "почивен ден", че нещо не разбирам? Та затова ще мога чак във вторник да ги дам евентуално на Павката, а оттам нататък вие се разбирайте какво, кога, къде и как.
Това е положението. И не ми завиждайте много, щото и вие добре знаете, че в тая шибана държава работата няма нищо общо с крайния финансов резултат от нея!