Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Разглобяем (модулен) макет
Сaprycorn:
Аз бих ти дал следната идея- защо не изпълниш гарата върху широкия шкаф изцяло челна? Остави само един коловоз (който, обаче да е скрит) за затваряне на кръга.
Dare_Devil:
--- Цитат на: liro4605 link=topic=1500.msg59790#msg59790 date=1305646970 ---Двата глухи коловоза на лявата стена ми се виждат малко безмислени,но ти знаеш по-добре за какво ще ти служат.Може поне да им извъртиш стрелките наобратно за да може заминаващи возила от другите глухи коловози да влизат на тях.А замисляш ли наклони?
--- Край на цитат ---
Не разбрах какво имаш предвид с това обръщане на стрелките.
Колкото до наклони - първоначално мислех да има, а и още не съм отхвърлил напълно идеята, макар че за момента не виждам къде бих могъл да ги реализирам.
--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=1500.msg59791#msg59791 date=1305647328 ---Аз бих ти дал следната идея- защо не изпълниш гарата върху широкия шкаф изцяло челна? Остави само един коловоз (който, обаче да е скрит) за затваряне на кръга.
--- Край на цитат ---
Как така скрит коловоз? Иначе не харесвам челни гари най-вече заради това, че няма възможността влаковете да щъкат постоянно из макета.
Сaprycorn:
247 см е доста късо разтояние за да развиеш проходна гара, за това ще е по- удачно тя да бъде челна-отлонение от кръга. А ресата, която "затваря" кръга , може да я скриеш в тунел под градската част или нещо подобно. Гледах такова решение в един от броевете на Eisenbahn Jurnal- Traum anlage, и ми хареса много.
pach:
Ако днес остане време може и да нахвърлям една идея положена върху "вкаменените" размери...
в която да включа наклони (вече имам една атрактивна идея... :spiteful:
макар е семпла, надявам се да е мнооооого ефектна...
Както и челна гара предложена от Яско ...
на Пико А релси ли си?
--- Цитат на: Dare_Devil link=topic=1500.msg59788#msg59788 date=1305646466 ---
И да отговоря на pach - приятелката ми държеше да сложим макета в спалнята, за да може да го вижда достатъчно често. Иначе имаше вариант да е в друга стая, специално отредена за хобитата ми.
--- Край на цитат ---
Браво радвам се за вас двамата - още една жена която подкрепя хобито ни!!! :ok:
Пък така ще е сигурна, че освен макета и ти ще си пред очите и... :angel:
:pleasantry: :pleasantry: :pleasantry: :lol: :lol: :lol:
zazo:
Обмисли добре предложението на Ясен. Според мен идеята е много добра.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия