Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Разглобяем (модулен) макет

<< < (2/14) > >>

Dare_Devil:
Значи материала е ясен - XPS ще е. Предпочитам го пред обикновения стиропор защото е по-здрав (пробвал съм да чупя еднакво дебели парчета от двата материала - стиропора се чупи с по-малко усилие) и се обработва по- лесно без да се рони.
За корка - смятам да баластирам с обсъжданата вече в една тема минерална мазилка, като я заливам с разредено с вода ц-200. Чудя се дали самото XPS няма да има достатъчно шумопоглъщане, че да замени корка.
Остана и въпроса с какво да лепя XPS? Някой пробвал ли е да го лепи с ц-200? Хваща ли? Ако не - каква алтернатива да ползвам?

pach:
Щом ще ползваш баластра от минерални суровини от звука няма спасение - като стегнат минералните суровини правят своеобразна резонансна кутия и има звук, независимо дали си сложил коркова лента или не.
Пробвай сам с С-200 дали лепи (мисля че няма проблем щото то е на водна основа) и като се има впредвид ,че ще лепиш големи площи , би трябвало да нямаш никакъв проблем.
 ;D

Dare_Devil:
Всъщност въпроса ми е доколко XPS-a има шумопоглъщащи свойства? Защото ако се доближава до корка по това си качество, то реално при положение, че цялата основа е от него - то ще си поглъща шума, без значение как го фокусира баластровата призма.

pach:
Това се опитвам да ти кажа  :new_russian:- дори корка не поглъща шума когато баластрата е минерална.
За ХPS-ът се отнася същото, освен ако не е два/три пъти по поглъщаш шума от корка, което не вярно.Единственото нещо което поглъща шума е дунапрена по думите на Жори, защото е много доволен от него...но той пък, :mda: май ползва релси с баластрова призма...

Dare_Devil:
Е значи ще трябва да мисля за някакъв друг вариант за баластирането. Ще видим де, дотам още има доста време :) Със сигурност ще тествам различни варианти по темата като дойде до баластирането. Така или иначе стигнах до извода, че щом основата ми е от XPS, то няма значение дали ще слагам корк - ако е с минерална баластра ще си шуми така или иначе... А в случай че не е? тогава дали ще има значение? Някъде прочетох и за използване на подложка за ламиниран паркет вместо корк - как се справя?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия