Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Кой в какъв мащаб твори?

<< < (3/4) > >>

CaLLlo:
Изпускаме един съвсем български мащаб, в който творят поне 2-ма души които знам - М 1:20 !!!
Може един ден и аз да се включа точно там.  ;D

Maktub:
Единствено в N. От моето детство имах доста неща в НО, но минах в N донякъде поради липса на място, донякъде поради възможността да направя нещо малко по-богато на същата налична площ. Хе... мислех, че ще ми бъде жал за "големия размер", но се оказа, че малките ми изглеждат много по-изящни и едва ли бих се върнал обратно, дори и да се отвори място.

ilian:
В НО са ми влаковете. Не заради друго,просто така започнах. Но може и мен липсата на място да ме принуди да сменя мащаба.

EMPEROR:
Аз по едно време имах и от трите и тогава почти се бях ориентирал към ТТ заради многото релси които имах и ел. стрелки и превключвателчета и т.н. Дори подвижният ми състав беше повече. Но то и в НО ми бяха предимно П-образни релси 2 кръга и 2 стрелки... та нямаше много много с какво да сравнявам... е в един прекрасен момент октрих BRAWA и си реших проблема (или си навлякох много главоболия), но за добро или лошо само преди няколко години реших, че моят мащаб ще е твърдо НО. Някак си малките неща ми седят неестествено на релсите... не си "тежат на мястото" и правят несвойнствени чупки по завои и стрелки. А за нивото на детайл няма какво да се коментира. С това разбира се не искам да засегна никой. Всеки размер си има предимства и недостатъци. Реално помня, че Джонката разправяше мисля, че ТТ е най-точният от към размери и пропорции мащаб...?

KRAKOMOBILA:
EMPEROR аз винаги съм искал H0 дори когато бях в TT. Просто колкото по-голямо толкова по-добре, друг е въпроса, че сега мястото е кът. Иначе найстина са малко кофти извивките който правят малките мащаби, но може би и при тях може да се постигне много добра реалистичност (със сигурност де), но просто не искам да си гледам моделите с лупа. Но както каза, всеки мащаб си има предимства и недостатъци, и всеки твори там където го кефи най-много.  ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия