Днеска бай ви Илиян беше на кеф и имаше подаръци. Адри като банкер си получи комисионната от мене. Сега да видим какво ще получи от Ицо като склададжия. За сведение на младежите тука - едно време на ж.п. склада се казваше "магазия", може и още така да е, не знам. И склададжията беше магазинер. Ама в още по старо време магазията се е казвала "влагалище" и съответно отговорното за стоката лице - "влагалищен чиновник". (Нищо лично, Адри - просто се сетих. Това го пише в моя учебник по ж.п. дело, щото съм новобранец и трябва да наваксвам с материала. Та рекох да почна по-издалечко, затова учебникът ми е озаглавен "Ръководство по експлоатация на железниците. Частъ 1 - движение", превод от немски. Съставителъ - Т. Ив. Каракашевъ. Издание на Придворната печатница - София, 1909 г.).
Павката също си получи възнаграждението за риска да пресича на червено това шибано кръстовище когато идва при мене.
Лошото и за двамата е, че трябва да си го асемблират сами тоя подарък. Щото за двамата беше един и същи - модел на личното ми превозно средство в мащаб НО.
Подаръкът им изглежда така:

Навремето ги направих за един приятел и един беше почти готов, ама още си втасва у нас. Все още недовършен изглежда така:

Това, дето служи за фон е бившата му кола - хем подпира филсопедо, хем служи за сравнение на големината. Не обръщайте внимание на паважа, щото той е 1:72 и е пълен с шупли, та го ползвам само за подложка при снимки.
Хем и Адри, и Павката да видят какво трябва да направят - кое как и накъде се сгъва, а също така и да загледат седалката и педалите - лостовете им са там (по-отворените им викат "курбели", ама не съм много сигурен - щото моя изобщо не е бЕл), а самите педали са от някаква черна винилова лепенка, доколкото си спомням. Седалката я дялках от полистирол.
А сега да ви видя вас кво шъ напрайте! Инструкции са ви дадени устно - действайте. Имате право да ме псувате и/или хвалите тука колкото си искате.
Жоро, тоя "Голф" го взех от тебе много отдавна, ако си спомняш. Ама не помня платих ли ти го или е краден - щото гледам, че съм го пребоядисал!