Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
ЕМВ СИМЕНС
spas_tf:
Не това не е ЕЛ DESIRO !!! ТОВА е "LINT" подобен , но не същия мотрисен влак! До колкото знам още никой не го произвежда ел. DESIROTO. :)
TANO:
--- Цитат на: lubomir link=topic=1580.msg23206#msg23206 date=1239861689 ---Чакаме да пуснат DB-ските, тогава, все някой производител ще вземе да я прави масово - най-вероятно пак ПИКО. Дизеловото дезиро е чудесно, предполагам и електрическото ще е така.
А онова дето е в БДЖ, вероятно е хенд мейд, версия на пиковското, понеже не знам някой да го прави серийно.
--- Край на цитат ---
Да, и аз мисля, че това е хенд мейд версия на пиковското. Направили са прозорците и до някъде оцветяването, но има разлика в талигите и покрива. На този модел талигите са от дизеловото, а по покрива е пипано нещо, но има още какво да се желае. М/у другото модела на Пико не е лош, но аз брах ягоди, пардон, ядове с него при влизането в завой. Меха м/у двата вагона е пластмасов и опира в кошовете, в резултат на което мотрисата дерайлираше на ес- овете. Трябваше да пиля кошовете и леко да поизрежа малко от секцийте на меха за да почне да се вписва в завоите. Явно и пиковците са го знаели този проблем, защото са направили кошовете на това място леко по широки и модела стои малко издут в средата, докато истинската мотриса е равна отстрани. А е могло да направят меха гумен. Ама Айде да не се втелясваме толко.
lubomir:
Вероятно радиусите са ти много малки, от там ти идва и проблема. За 1г каране не съм имал никакви проблеми, но при мен и приятелите, дето съм карал са все с относително големи радиуси на кривите и стрелките.
TANO:
Радиусите са ми R=440, а проблема беше в е-совете. Но откакто изпилих кошовете мотрисата редовно изпълнява графика си до Кюстендил. :)
KRAKOMOBILA:
DB-иски надали ще пуснат щото в Германия ЕМВ Дезиро си нямат. ЕМВ Дезирото за БДЖ си е подарък от Сименс и си е тяхно производство не е преправяно от Пико. eurostar - нито едно от показаните няма общо с ЕМВ Дезиро.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия