Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

ОбръщаТЕЛ (Торно) ;)

<< < (5/18) > >>

XRISTO:
Ха,благодарение на Адри сега прочитам предната страница и хващам, че Тони се е пробвал и то доста успешно в производството на обръщател.Не знам как съм ги пропуснал, а уж всичко чета...Та въпросът веднага изниква:
Тони, сам ли си го "сделал" този обръщател и ако да, ще споделиш ли тайната, ама по - подробно, и аз искам да се пробвам.А може би и други ще се заинтересуват?  :hi:

widowmaker:
И аз мислех да купувам депо от Кибри, после се отказах, няма нищо вътре (за разлика от Фалерското)
и ако му купиш удължението за едната секция, пак излиза около 30Е.
То не, че съм очарован по принцип от Фалер, но в тяхното депо има разни аксесоари, шкафове, печки и други неща вътре.
После има възможност да се тури и сервизен канал, тяхно производство.
Иначе Фалер с малки изключения съм ги отказал, повечето хубави неща са взети от Пола.
Новата серия (след Краков) на Аухаген е перфектна, но за жалост нямат такова депо.

nilfe:
Аз бих те посъветвал да си вземеш 310 мм 6152 на Флайшман. С управлението на ESU работи много добре, пък и с оглед на релсите ти Флайшман Профи най-добре би се вързало. С обикновен мултипротоколен декодер LokPilot v3.0 на ESU (27 Евро) можеш да я караш безпроблемно ( http://www.esu.eu/fileadmin/img/support/Tips_Tricks/Turntable/Drehscheiben_Umbau.pdf ). Ако пък решиш да ползваш продуктите на Любо (CT Electronik), сигурен съм, че и там има някой декодер, който да пасне. Единствено не знам дали с Мултимауса на Роко може да се управлява Въртяща маса.

widowmaker:
Хай добрият вариант е да си измакетираш сам обръщател, примерно може да се начертаят векторно детайлите и да се направят от месинг с фотоец.
Ще изглежда пъти по добре от фабричен, могат също да се имитират и нитопе по конструкцията и т.н.
Електрониката не е чак толкова сложно нещо, ако не се ползва декодер.
Мисля, че най удачният вариант си е със стандартен кодиращ галетен ключ и малко електроника, и управлението монтирано на пулта за стрелките.
Ще взема да направя един проект с корела, но ще ми трябват снимки, така, че заинтересованите, помагайте.

refil:
.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия