Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

ОбръщаТЕЛ (Торно) ;)

<< < (16/18) > >>

pach:
А за какво ти е тръба? :boredom:
(нима пак не погледна словака как си е направил "торното"?)

XRISTO:
Ами не ме кефи да снаждам, а и винаги ще има стремеж в материала да се изправи при това огъване,тоест, допълнително напрежение върху лепеното. Да не говорим, че никога не ще успея да го сгъна в идеална окръжност, просто нямам тези способности на окото.Винаги ми се изплъзват идеалните пропорции, а после - дразни.  :spiteful:

pach:

--- Цитат на: XRISTO link=topic=161.msg40934#msg40934 date=1273490111 ---Ами не ме кефи да снаждам, а и винаги ще има стремеж в материала да се изправи при това огъване,тоест, допълнително напрежение върху лепеното. Да не говорим, че никога не ще успея да го сгъна в идеална окръжност, просто нямам тези способности на окото.Винаги ми се изплъзват идеалните пропорции, а после - дразни.  :spiteful:

--- Край на цитат ---

Ти явно не ползваш сешуара на жена си (нито пистолет за топъл въздух) щом ти се "връщат" пластмасови материали след огъване. Не е задължително на око да се огъва , просто и един буркан от три литра примерно (колко му е диаметъра не знам - но за илюстрация на идеята - става) би ти свършил перфектна работа като шаблон на огъването. Разликата е че тръбата ти трябва да е не само с определен диаметър (в случая 300 мм) но и да е от подходящ материал. Докато за предложеният метод ти трябва пластмасов лист, подходящ шаблон за огъване (стига да има >300 мм диаметър) и си готов.
Шаблона може да е метален (тръбите от уличните водопроводи имат и 300 мм-во Фи) , дървен (стругован от пън  :spiteful:), стъклен като дамаджана  :haha: и т.н. тоест шаблона не те задължава да е от материала от който би било самият детайл, а пък той самия (детайла) си става от перфектният материал за моделиста - пластмасата.
 ;D ;D ;D

jopeto:

--- Цитат на: gregary link=topic=161.msg40930#msg40930 date=1273488564 ---
--- Цитат на: jopeto link=topic=161.msg40928#msg40928 date=1273487392 ---
--- Цитат на: gregary link=topic=161.msg40914#msg40914 date=1273476033 ---  Аааа,Ооо :wacko:  за тоя линк ли става на въпрос? http://www.vlaky.net/  Прегледайте го - интересен е :lol: :on_the_quiet:

--- Край на цитат ---
Не се смей, нито се подигравай! Сайта е уникален, има и още един, чешки толкова добър. Хората са на светлинни години в хобито пред нас.  Като гледам за две години ,от как влизам в тоя форум, колко макета са направени и по-важното "как".Мога да ти кажа, че тука можещите се броят на пръстите на едната ръка. За да даваш кометари покажи нещо по-добро, което ти си направил. За сега се развива в България успешно, скъпото витринно колекцонерство и големите приказки.         

--- Край на цитат ---
Пич, ;D испусни напрежението :dirol:пий една вода и се успокой :drinks:
Най-малкото пък съм усмял сайта или пък хората.Намека е че сайта е показван повече от 2 год. и няма нищо ново,просто не се чете,а ти не се обиждай - щото не съм те обидил ;)
    Като направя нещо,а аз съм го почнал - ще ти го покажа.Айде сега  :drinks:

--- Край на цитат ---

Ок  :victory:

schatsi:
 Те това е тяга... :blink:
http://www.ebepe.com/html/ma214.htm

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия