Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

България!

<< < (25/351) > >>

pach:

--- Цитат на: pach link=topic=1752.msg33082#msg33082 date=1261379549 ---
--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=1752.msg33031#msg33031 date=1261275215 ---Пацо, напълни ми душата с тези снимки!
Локомотива, за който твърдят че е български, вероятно е серия 20, известна като "маджурките",тази серия не само че не прилича на български, а и изобщо не приличат на европейски локомотиви. А другият от варненското пристанище може би е някой от локомотивите с номера 1920, 1921 или 1922, но не съм съвсем сигурен, не знам някой от тези локомотиви да е имал табела с име. В същото време този локомотив има удивителна прилика с пруския Т3.

--- Край на цитат ---

За този уж "от Варненското пристанище" и аз имам съмнения, че е чуждестранна снимка на Т3 , ама откъдето я взех , явно са лаици на тема български железници и така са я сложили там...
За серия 20 не съм убеден много...да, действително тя е много различна от нашите локомотиви, но на мен с тази извита "ламарина" над цилиндровият блок + малките и ниски странични стъкла на локомотивната будка , ПО ми прилича на ранна снимка на нашата серия 9 преди преустройството му.
 Доколкото си спомням, тази серия се състои от един локомотив, закупен от изложението в Брюксел , началото на 20-ти век , даже са се опитвали с него да теглят "Ориент експрес" , но не е бил много читав като характеристики и доста трудоемък за поддръжка (поне преди да го реконструират у нас).
Та на него ми заприличва повече , ако въобще е наш ...щото снимката може и да е от Беломорска Тракия или Сърбия...

Иначе от другите снимки, те са повече, но като съм ги свалял, някой от тях, веднага съм ги прехвърлил на домашният компютър и се оказа , че от тук не всичко качих в мойта галерия(то и тя взе да се зъполва страшно бързо и скоро лимита ми ще е пълен...), най-много ме радват снимката на цистерната (ха познай в кой мащаб ще я имам) и "последният мохикан" - БДЖ-48.06!!!
 ;D ;D ;D

--- Край на цитат ---

Тук вече за друго си говорим!!!
Някой да допълни ако може!?!?

BDZ:
 :clapping: :clapping: :clapping: Уникални снимки! Това ми е любимата тема!!!

mill:
Ей Пламене,къде се загуби бе човек? Почваш да ми липсваш.Глей ,форума аха ще замре още малко.Драсни два реда .... :yes:

IKAR:

pach:

Качвам нови четири снимки, предостявени ми любезно от Васкопф.
 :hi: :hi: :hi:
На тази може да видите един от първите що годе истински пътнически самолети на българският национален превозвач някъде 60/70-те години на миналия век.
Това е Ил-14 в съответната окраска на БГА"БАЛКАН".
(Дали пък това не беше знака на "ТАБСО"  :scratch_ones_head:?...)
На втори план е ТУ-134.

Това е една уникална снимка от аерогара София - ТУ-104!!!!

Двете снимки ги е правил Васко като дете (като такова не са му взели фотото щото не даваха да се снима въобще в района..) и по-късно са му изпратени от Канада.(за това са цветни  все пак).През 60-те години в България не бе известно цветното фото за общо ползване. :sarcastic: :sarcastic: :sarcastic:

Следващата е сканирана от поздравителна картичка - това е вече несъществуващият център на Михайловград - понастоящем гр.Монтана. Превизните средства вече съм ги коментирал в предишните постове на темата...

А това е "някъде" по морето - сканирал съм я заради много добрият поглед към автобус "Икарус-180"!!!Пък ако видите същият автобус на Васко в 1/87 ще паднете до каква детайлност и майсторлък е стигнал Васята.
Както казва Адри - респект!!! :hi:

;D ;D ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия