Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
България!
CaLLlo:
С тая бас-китара, една същинска ... Сузи Куатро ...
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=V6YOhfHwpLQ&list=PLLRadLfSeE_0cQ764Tyyh8nOzp9s8ndPc
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=-JhjAreMKfU
Поздрави!!
CaLLlo:
Музикантите казват, че почти няма пеещи бас-китаристи, т.к. било безкрайно трудно да свириш едно, а да пееш друго. Има разбира се, но се броят на пръстите на едната ръка. Явно Веси е точно от тях.
gzo:
По тембъра на гласа ни напомня за Ани Лозанова :yes:
Сaprycorn:
--- Цитат на: pach link=topic=1752.msg103039#msg103039 date=1453298409 ---Ето какво се публикува на страницата на националното радио следобед...
Българско национално Радио
&bgflag &bgflag &bgflag
Баща и дъщеря заедно в рок група "Веси"
публикувано на 20.01.16 в 15:15 / 24 преглеждания Автор: Светлана Стоенелова
(Image removed from quote.)
Снимка: Асен Кралев
playmutemax volume
00:00 / 20:31
Фрагменти от ''Свободна БГ зона, зона за българска музика''
Тя се казва Веселина, да, точно както се пее в онази песен на Щурците:
"Веселина, Веселина,
моя весела душа."
Именно веселата песен вдъхновява родителите на Веселина Герасимова при избора на име за своето момиче.
И така, орисана още от раждането си, тя е истинско очарование. Дарена с излъчване и глас, Веси е певица,
свири на китара, бас, пиано. Учи в Софийския университет и много пътува. Последното ѝ турне е в Мароко,
а само ден след като се връща от него, продължава с участията си в България.
Стигаме и до най-интересната част– Веселина създава група "Веси" заедно със своя баща Ясен Герасимов.
Така баща и дъщеря работят и се забавляват заедно. Само си представете, колко атрактивни са те за публиката...
Музиката е част от живота им. Веси израства сред музиканти, близо до баща си Ясен Герасимов,
който пък е професионален музикант.
"Дълго време свирех със свои съученици, имахме ученически групи, но стана така,
че с баща ми се събрахме за участие в един благотворителен концерт и от там се роди
идеята да продължим да свирим заедно."
Специално за "Свободна БГ зона" по Радио ВИДИН, младата рок певица сподели, че обича семейните вечери,
когато имат гости и много се забавляват с китарите. Пеят кавъри и авторски парчета.
Автор на песните е Веселина: "Аз съм автор на парчетата на групата – на текста и музиката,
записваме ги с баща ми в студио и ги представяме."
Какво е да работиш с баща си?
(Image removed from quote.)
Снимка"От една страна е много хубаво да израснеш в среда на музиканти. Баща ми ми помага,
срещнал ме е с много известни музиканти. Той е приятел с група "Сигнал", с Васко Кръпката, с Максим Горанов
от "Диана Експрес". За мен това е много полезно, дори сега авторските ми песни са записани в студиото на Максим Горанов.
От друга страна е малко трудно с баща музикант– той е много взискателен към мен, много критичен,
много неща очаква от мен и понякога е трудно да се справя с всичко това, но вече му свикнах.",
разказва Веселина с усмивка за съвместната работа с татко.
Част от групата е и Десислава Петкова (Sun Dessi) – барабани.
(Image removed from quote.) (Image removed from quote.) (Image removed from quote.)
(Image removed from quote.) (Image removed from quote.) (Image removed from quote.)
Група "Веси" вече има пет авторски песни, част от които можете да чуете в звуковия файл. Успехи, чакаме албум!
http://bnr.bg/vidin/post/100649518
На по незапознатите да уточня - Ясен Герасимов тук сред нас във форума е "Сaprycorn"
и това е неговият макет-колекция!!!!
:clapping: :clapping: :clapping: :hi: :hi: :hi: :drinks: :drinks: :drinks:
ПП. Звуковия файл е на страницана на БНР (линка по-горе) ;D
--- Край на цитат ---
Честно казано, не знаех за това интервю и съм много приятно изненадан! А и най-малко съм очаквал да го открия тук, в railwaypassion!!!
CaLLlo:
Слушаме най-редовно 'начи радио Видин...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия