Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby
България!
pach:
Значи когато ме запознаха (та после щяха да ядат бой, че не ми казаха с кой ще ме запрознават)
беше в мотриса от запад на изток при халите, следователно е било по тогавашния маршрут №3.
Още тогава си падаше по "екзотичните" чепици - беше навлякъл посред лято едни високи каубойски ботуши,
в които краката му се бяха явно спарили. Дънки, копринена ризка и кожен елек от корекома. Похвали се че са от там,
щото тогава беше задължително с униформи да карат трамвайте (май). [*цензурирано*] и половина, ама сега е къде цели пет ...идиота.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Tramway:
И за да приключим с туй нетипично за темата явление (по-скоро диагноза), последна случка:
Преди половин година срещам явлението в Мосю Бриколаж. В целия си блясък и разкош, в крокодилски кожи, пера и фльонги, в компанията на двама гъзоблизци и една префърцунена мисирка. Аз бях по работни гащи. Направо щяхме да са сблъскаме директно очи в очи.
- Здрасти, колега - викам.
- ????
- Айде бе, Генчо, кво са праиш чи ни мъ познаваш - викам по-силно и с подчертано търновско произношение. Хората взеха да са обръщат.
- Ами... ъъъъ...
- Служебния ти номер беши 3111, а моя 2294 - Имил от депо Красна поляна. Колко бира сми изпили, а? Ами помниш ли кат ти съ счупи вагона на Витошка, аз бях с 15-ка отзад и трябаши да та бутам, а ти ни щя да слезиш да са прикачаш чи дансъ уцапаш и дантъ навали дъжда? Ко са праиш сия на 3 без 15?
Тоз почервеня като домат, взе да отстъпва назад, ама аз продължавам. Хората взеха да проявяват живо любопитство и да прииждат.
- Аз завърших МЕИ-то, после станах машинист. Ти си остана ватман май. Нали щеши да ходиш в чужбина да караш трамвай? А? Ама кат та гледам ко си са докарал кат циркаджия, много трамваи си карал из чужбината.
- Ъъъ, вижте, господине... - Тез от антуража му взеха да са хилят, а народа наоколо изпопада от смях.
- Е, кат са праиш на важен, айди със здраве, и безаварийно! И да поздравиш хубавата Лили от 12-ката!
Генчо си забра свитата и като попарен се ошмули от магазина. Един продавач ми вика: "Браво, тури го на място тоз лигльо! Колко пъти тука ни е късал нервите и ми е идвало да му прасна два шамара!"
anubis:
:good: :good: :good: :good: :hi: :hi:
pach:
Страхотно!!! Само така... ама какво от това!?
...но пък се смяхме от сърце цялата компания казанджии. :drinks: :drinks: :drinks:
pach:
http://www.narodnodelo.bg/news.php?news=54618
--- Цитат ---
Гробът на БДЖ на входа на Варна
Гробището на железницата е на входа на Варна в района на локомотивното депо, носещо името на опълченеца Никола Корчев. Почти през цялата година българи и чужденци, пътуващи от Бургас за Варна, стават неволни свидетели на нарязването с оксижени на стари мотриси и локомотиви. Обстановката в района може да се използва като декор за филм, разказващ за тежка авиационна бомбардировка на железопътна гара. Единственият контраст ще бъде оцелялата първа сграда на депото, строена преди век. Впрочем тя е истински архитектурен паметник, оставен на произвола на времето най-вероятно с оправданието, че в железницата няма пари за заплати и поддържането на някаква старина е най-малката грижа на началниците. Преди време в района на депото имаше музейна експозиция със стар локомотив от началото на миналия век, разказваща с различни машини и механизми за развитието на железницата във Варна. Експозицията вече я няма. Повечето от машинариите отдавна са потънали в трюмовете на някой чужд кораб, изнасящ скрап за Турция или Китай. В това няма нищо странно, защото през последните две години България изнася само старо желязо, зърно и електроенергия от централите, строени преди няколко десетилетия. От старата железничарска експозиция е останал само един уникален парен кран от началото на миналия век, натирен в изоставен коловоз. Не е трудно всеки варненец да се досети, че входът на града му трябва да има по-приветлив вид.
29.04.2011Здравко Роев
--- Край на цитат ---
Кой беше от Варна?
Дали не би могъл да направи подробни снимки на този парен кран????
Ще ми свършат страхотна работа!!!
:search: :search: :search:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия