Катастрофи са ставали единствено заради неадекватни действия на персонала след скъсване на влак.
Скачането на напрежението не може да се разглежда като пряка предпоставка за катастрофа.
Аз от близо 200те часа работа с Дезиро - не съм имал никакви проблеми с тях.
Аз съм имал - подминат затворен светофор по недостатъчен (нищожен) спирачен ефект и няколко заключени пантографа.
Но не е нужно да имаш проблеми. Просто не е вложена мисъл.
Защо трябва да ровиш из всички менюта, за да включиш климатика или осветлението?
Защо информацията за напрежение на КМ и процентно натоварване тяга/спиране е на различни екрани, при положение, че половината дисплей остава празен? Толкова ли е трудно да се покаже всичко наведнъж като на 46 200?
Защо няма индикация за зададена скорост на дисплея, която е по-интересна за машиниста от текущата скорост?
Защо климатика на кабината не може да се включва независимо от климатика в салона?
Защо надписите по дисплея са така бездарно измислени, че трябва да гадаеш какво точно означават?
Защо скалата за напрежение на КМ е разграфена по такъв абсурден начин (през 3750 V) и няма означение за минимално и максимално допустимо напрежение?
Защо потенциометрите за силата на светлините по пулта нямат почти никакъв ефект. И ученик в техникум по електроника трябва да може да избере подходящи потенциометри.
Защо само 3 години след доставката, цветните означения на ключа за челните светлини вече не се различават?
Защо вратата на кабината се самоотваря при тръгване и спиране, ако не си я заключил?
И още много подобни въпроси...
За проблемите със спирачките съм склонен да приема, че са нормални детски болести, макар мнението ми да е отрицателно и да се касае за сигурността на движението.