Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Проект 06 111.9

<< < (18/22) > >>

Сaprycorn:
Моят опит е предимно с цветовете черно/червено (парните локомотиви), но няколко пъти съм пръскал дизели и електровози в червено/бяло с декоративни ленти. Пробвал съм и двата начина-първо червено, и след това бяло, както и първо бяло, след него червено.
Вторият начин е по добър, тъй като червеното покрива много хубаво върху бяло и лентите се очертават (облепват) по лесно. Но в този случай (серия 06 БДЖ)  имаме много сложни извивки на декоративните ленти (8 на брой), които трябва да бъдат абсолютно еднакви и симетрични!!! Аз досега съм правил само прави ленти, и нямам никакъв опит с извити ленти.

Сaprycorn:
И малко да коригирам Pach- бялото трябва да се пръсне навсякъде, а не само в зоната на лентите! Така червеното отгоре няма да бъде на различни нюанси.

pach:

--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=1758.msg28119#msg28119 date=1252331042 ---И малко да коригирам Pach- бялото трябва да се пръсне навсякъде, а не само в зоната на лентите! Така червеното отгоре няма да бъде на различни нюанси.

--- Край на цитат ---

Вярно е ... :blush2:

jopeto:
Ми за това се делят цветовете по модела, почва се от най-светлите и последни са най тъмните. За целта първо се пръска бялото. Прибягва се за изработка на лентите до Corel draw. Правят се векторно, детайлите се обръщат огледално,за да се получат еднакви лява и дясна. Програмата позволява да се изрежат шаблоните на плотер за предпочитане от  тъмно фолио, за да  се види по-добре как ще седят на локомотива. Така модела изглежда като негатив. След точното и плътно залепяне на шаблоите се пръска червеното. След проявеното търпение, като изсъхне боята се махат шаблоните и от долу остава перфектен бял цвят и прфектни ленти.  :hi: 

toniemi:
Слушайте и четете бързо,щото тия от Тилиг ша ме разкрият. :lol: :lol: :lol:
Първа боядисвам лока с червено(с четка),после внимателно очертавам с макетно ножче линиите на лока.
След това изчегъртвам с върха на ножчето боята в линиите и боядисвам с бяло.Бялата боя остава в начертаните линии,без да излиза от контура.Не се занимавайте с отживелиците на Тилиг,да пръскате и тампонирате. ;DСами виждате резултата
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,35.480.html

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия