Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макета на Мариан и Свилен Борисови...

<< < (26/42) > >>

mill:
Прелеза -кефи full max :clapping:

pavel75:

--- Цитат на: NoHaB link=topic=176.msg34996#msg34996 date=1265131634 ---
--- Цитат на: pach link=topic=176.msg34929#msg34929 date=1265099045 ---Чудесно!!! :clapping: :clapping: :clapping:
Както и музиката!
Може би ще разкажеш как си направил прелеза с подвижните бариери и сигнализацията, че Павката да го повтори на модул "Църквата"?
 ;D ;D ;D

--- Край на цитат ---

Вдигането на бариерите е правено със машинка от старо флопи(електромотора който мести главата) , а сигнализацията е чрез симетричен мултивибратор който направих по тази схема-> ( http://tmt-bg.hit.bg/7.htm )  :dirol:

--- Край на цитат ---

По-скоро ме интересува как влака задейства бариерите - следиш ли кога влака напълно е излязал от участъка?
Благодаря предварително.

NoHaB:
За съжаление за сега се свалят и дигат ръчно...По-нататък ще се доизпипат...

optron:
Това обяснява защо бариерите слизат с трептене - тези двигатели са с много голяма стъпка и доста груби движения. Ако можеш да прецапаш стар хард-диск, който да е със стъпков двигател на главите - те са много по-фини и прецизни и правят много по-плавни движения. Само си пренастройваш честотата на мултивибратора и си готов.
ПП: Някак ми изглежда несвойствено да превозваш дървесина и въглища с локомотив на DHL ...  :sarcastic: Да кажем, че за тръбите ще се съглася, но с уговорки ... ::)
Двете композиции, които показваш във втората част, ако им размениш локомотивите, според мен ще изглеждат по-реално - дизела с дървесината и DHL-а с контейнерите. Не се заяждам и не правя забележки - просто ми направи впечатление и споделям.
ПП2: Иначе много готино се крият влаковете по тунелите и не знаеш откъде ще ти излезе следващия ... :nyam:

NoHaB:
Благодаря на всички... Радвам се че ви харесва... :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия