Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

"Обект А" или проект за жп линия Долно Езерово-Долен чифлик

<< < (5/13) > >>

Vlado:

--- Цитат на: 760mm link=topic=1764.msg44691#msg44691 date=1280212477 ---Прекрасна работа, Владо! Само не мога да схвана към какво се отнасят тези "1-ва снимка", "2-ра снимка", после изведнъж - 4-та, после пък увеличение към трета... но няма значение. :)

--- Край на цитат ---

Уж за яснота ама май не съм успял, щом питаш. Ще помисля пак как да го направя...  :)

TheJackal:
Каква е истината за да не бъде пусната в експлоатация тази линия Бургас - Варна? Финансиви средства, мотивираност от страна на тогавашното правителство или което съм чувал като дете, че са се разминали при прокопаването на един от тунелите.

760mm:
Иво, не ме гледай мене. Може и да си е ясно, ами аз да се бъркам нещо. А за линията - и аз съм чувал, че са се разминали в Големия тунел именно (ама до сега май никой не е намерил северния портал да се види изобщо копано ли е там). Но цялостната причина ми се види по-скоро да е отказване по други причини, вероятно финансови и може би някой е усвоил част от средствата и е намерил начин да го направи, като спре проекта?

pavel75:

--- Цитат на: TheJackal link=topic=1764.msg44710#msg44710 date=1280255736 ---Каква е истината за да не бъде пусната в експлоатация тази линия Бургас - Варна? Финансиви средства, мотивираност от страна на тогавашното правителство или което съм чувал като дете, че са се разминали при прокопаването на един от тунелите.

--- Край на цитат ---

Доколкото ми е известно на някой от конгресите на БКП се взима решение да не се строят повече линии, а съществуващите да бъдат удвоявани, електрифицирани и т.н. Най-тъпото, е че започнали да се стоят линии също попадат в тази категория, въпреки хвърлените пари за тях. Освен тази линия има и други.  Например Враца - Оряхово. По нея има завършени даже и гарите. В по-голямата си част е останало само полагането на релсите.

zazo:
Доколкото съм чувал северния портал е намерен, но е в средата на нищото и трудно се достига, затова и не е толкова популярен за посещаване. А това за разминаването при копаенето ми е малко като градска легенда.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия