Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Екскурзия в България

<< < (3/6) > >>

CaLLlo:
Понеже там пише че си снимал с някаква МП4-ка, знаеш ли на какво се дължи тоя ефект,
който прави локомотивите да изглеждат като аутодрагстери и как да го избягваш?:

Ivo Nedkov:
Здрасти CaLLlo!
Къде прочете с какво съм снимал???
Локомотивите които си посочил, са снимани в движение...
Т.Е. тази влакова композиция само минава транзит през гарата без да спира.
Предполагам за това изглеждат по този начин...  :)

bdz43r:

--- Цитат на: bategojko link=topic=1766.msg26726#msg26726 date=1247758198 ---Къде прочете с какво съм снимал???
--- Край на цитат ---
Записано си е към снимките.

CaLLlo:

--- Цитат на: bategojko link=topic=1766.msg26726#msg26726 date=1247758198 ---  ...
Локомотивите които си посочил, са снимани в движение...
Т.Е. тази влакова композиция само минава транзит през гарата без да спира.
Предполагам за това изглеждат по този начин...  :)

--- Край на цитат ---

... ше ме скъсаш ти ... голям си образ ...
наистина ли смяташ, че това може да е причината !?!
Как ли си го представяш ... може би така:

От голямата скорост на движение, горната част ... изостава малко в кадъра ...
------------------------------------------------
Не, това не е ефект нито от скоростта на движение на снимания или твоя влак, нито от скоростта на снимане на апарата, това просто е ефект на оптиката.
Нормалното снимане предполага апаратът да е в идеалната хоризонтална равнина, независимо от това на каква височина над терена стоим. Ако постепенно започнем да повдигаме(насочваме) апарата нагоре, за снимане на по-висок обект, този ефект наречен "перспектива", се появява и става все по-голям и по-голям. Изразява се в свиване горе и разширяване долу, а при обратното насочване на апарата надолу и ефектът е обратен - свиването е долу. При това, колкото по-панорамен е обективът, толкова ефектът е по-изразителен и се повява дори още и при малките ъгли на повдигане.
Извод: С толкова панорамна оптика като тая, хоризонталното снимане става задължително!

bdz43r:
И аз имах апарат, който правеше така с движещи се неща.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия