Браво, Зазик, хубави снимки си направил, поразходил си се, видял си; да ви кажа обаче какво горе-долу имаше на Синдел през есента на '94:
1. На крайния коловоз преди депото - 2 36-ци (36.03 и 36.05 или 06), едната с тендер лодка - тя си има тендер, щото е тендерка, отделно и лодка

2. В това депо тук

тогава още нямаше, но в по-късен етап беше чудесно възстановена трета 36-ца, готова за движение и за по-сигурно вратите на депото бяха заварени с електрожен. В момента вече не е там - не знам къде е ...
3. Пред депото в дясно, на специално направен постамент беше сложен за украса, малък много стар 2-осен парен локомотив, който обаче не е бил собственост на БДЖ(разбирай - няма сериен номер), а беше взет от "мините" след бракуване. Учудвам се че и него го няма ....
4. На още по-задните коловози на депото (зад малкия локомотив - най-южните коловози), на 2 или 3 дълги коловоза имаше 10-ина парни локомотива, главно 14-ки, 15-ки и 16-ки, но и някои други. Там например за последно видях 01.17 ..........................
..... до 2 години всички тия красоти бяха изтеглени на по-малки и неизвестни гари и нарязани .....
Знам че веднага ще попитате дали съм снимал - Да, в поне едно от 3-те си ходения, с руски огледален апарат(SLR) и лента Коника с изтекъл срок, то какво ли имаше тогава, та и лента .....