Сдружение "ЖП Моделисти" > Сбирки / Клубни мероприятия
Макет в мащаб 1
zazo:
И аз ходих да проверя, как стои въпроса с цените,щото това първо ми дойде на акъла. Вярно за "G" гледах, а там цените са още по-зловещи, но има начини да ги докараш нещата на цена, която обезмисля купуването на стрелки като за трамвай като ще караш влакове, щото има много хора дето си карат трамваи в двора. Явно наистина не им пука.
piko1:
бате не знам не разбирам вчера се изпокарах ме какъв цвят жица да ползваме за стрелките
а за типа на кабел сигурно ще ползваме четири квадрата мостов
zazo:
Бате, и аз незнам. Ти ли бързо пишеш, аз ли бавно чета, ама понякога нищо не ти се разбира :lol:.
piko1:
бате днеска ми е РД-то и съм леко де пиян :lol:
Best Ripper:
Истината е някъде по средата... Стрелките са само с два радиуса - 30 градуса и 22,5... може в Мерклин да има и на 90 градуса - в ВТУ такива няма... Основно са от 30 градуса... Да, странно е, че ъгълът е доста голям и странен за такъв мащаб, но ви уверявам, че при нормално състояние на релсите и колелата на вагоните /почистени и смазани/ не е проблем композициите да взимат завоите. Белята при стрелките е съвсем друга - абсолютно тъпанарски замисъл и маймунско изпълнение, присъщо на ГДР-ска електротехника, а не за западногерманската. Стрелките НЯМАТ крайни изключватели на намотките, нямат възможност за НИКАКВА точна сигнализация на положението, предавката на движението на котвата на електромагнита става е една малоумна стоманизирана тел /която е или яко корозирала, или напълно изгнила, или е загубила всякакви механични свойства/, а оста, на която лежи лоста за обръщане на подвижната част на стрелката лежи в един широк и плитък канал, който изключително лесно може да блокира от прах, вода и всякаква мръсотия, която неминуемо ще попадне с времето. :fool: Отчайваща конструкция на стрелките - заводско изпълнение обаче... Лично аз при първа възможност ще навра поне десетина стрелки в подопашието на "конструктора", сътворил тая кретения... :bb2: Умуваме варианти за излизане от положението... Засега толкова... Очаквайте скоро снимки от подготовката за макета, а който е любопитен и добронамерен - да заповяда в събота, 29.08.2009 г.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия