Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Къс или дълъг ?
Adrian:
Хитруваш с броенето , а ?
Попаднах в един форум на тоя линк - аре да го сметнем в Хаш Оу колко излиза ? -
според мен около 60 м ? - ех , Жоре , пак ще сменяш ли концепцията ;)
vania85:
http://www.vbox7.com/play:94898958 Това ли имате предвид?
Жоро:
--- Цитат на: Adrian link=topic=183.msg1683#msg1683 date=1202302555 ---Хитруваш с броенето , а ?
Попаднах в един форум на тоя линк - аре да го сметнем в Хаш Оу колко излиза ? -
според мен около 60 м ? - ех , Жоре , пак ще сменяш ли концепцията ;)
--- Край на цитат ---
Неее, най-дългата композиция я виждам като "Дългия Хайнрих" - 50 думкара с две 44-ки. малко под 7м. Все пак европейски макет ще правя, а не американски. Отделно си мисля, че дори в Америка няма толкова облъчен, който да кара 340 вагона. Поне не в домашни условия.
Adrian:
--- Цитат на: vania85 link=topic=183.msg1684#msg1684 date=1202303365 ---http://www.vbox7.com/play:94898958 Това ли имате предвид?
--- Край на цитат ---
много е добро , и мащабна скорост ... въпросът е - ако в този момент мине гола жена - ще отклоним ли поглед или ще играем до край ? Хаххх- наздраве!
(пфу - сън мъ не фаща)
TheJackal:
Отностно темата за дължината на композицията, какво ми каза моя баща: "Първата най-дълга композиция в България е била през 1962 година". Била е от Бургас до София - откриването на "Кремиковци", наброявала е над 100 открити вагона за руда и е била теглена само от един парен локомотив, който е бил управляван от мой вуйчо. Казвал се е Георги Зайков,също вуйчо на легендарния български колоездач Христо Зайков. Малко след това събитие човека загива при челен удар на два парни локомотива край гара "Дружба" - НХК Бургас. Моля, ако някой от старите хобисти има някакви материали по темата за композицията нека да сподели - ще съм му безскрайно благодарен.
P.S. За сегащните композиции които тръгват от пристанище Бургас за Кремиковци, теглени от един електровоз "БЛЕЙК" произведени в Хърватия лично съм броил вечерно време над 80 вагона.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия