Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Клуб "Стендов Моделизъм България" организира Осма открита изложба-конкурс за стендови модели (всички мащаби и категории).
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Цяла железница е сред експонатите на „Булколекто“ в Пловдивския панаир
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
23 Май 2012, 11:31:21 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: [1]
  Изпечатай  
Автор Тема: Малко помощ  (Прочетена 641 пъти)
DJ
Гост
Сделки: (0)
« -: 13 Септември 2009, 23:00:25 »

Здравейта, исам да направя мини модел. Нещо от този тип:

Искам да работя с релси от НО, но ми е необходимо да намаля радиуса на завоя. Някаква идея как мога да го направя като исползвам релси Пико. Искам да раборя с тях, тъйкато разполагам с известно количество стрелки. Освен това искам да ви питам, следка намаля радиуса на завоя, мога ли да използвам стандартни колела, дотатачно ли е да използвам скъсено междуосие или ми трябват и други колела. Предварително благодаря за помоща.
Активен
piko1
Hero Member
Публикации: 654

Баш Котйо

Профил WWW
« Отговор #1 -: 14 Септември 2009, 09:54:17 »

примигващ http://piko.de/produkt_db/check.php?page=Gleisgeometrie&grand_id=4&parent_id=2&sss=2  хитрец
Активен
EMPEROR
Moderator
Сделки: (5)
Hero Member
Публикации: 1944

HO | IV,V | DB,DR,DB-AG | София

Профил
« Отговор #2 -: 14 Септември 2009, 10:17:33 »

За по-малък радиус, ще ти свърши работа само и единствено флекс релса... и пак не съм сигурен, дали траверсите ще ти позволят чак такъв малък радиус. Може би ще се наложи да разреждат траверсите... Плюс това май ще е най-хубаво да ползваш теснолинейката на HO, иначе казано HOe или HOm...
Активен
DJ
Гост
« Отговор #3 -: 14 Септември 2009, 16:03:25 »

Всъщност нямам идея какво представляват тези флекс релси. Мисля мащаба на модела да е 1:32 или 1:43 и да използвам релсите и остатците от локомотиви който имам за да събера модела. Имам стрелки и доста матерял (навермето бяха 70 м линии) но повечето е съсипано. Лошото е че релсите с който разполагам са от старите, тези с П-образното сечене и няма как да бъдат добре до извити. Освен това искам евентуално да го сметя на рафт от библиотеката. Ако проекта е успешен може да го развия на модули.
« Последна редакция: 14 Септември 2009, 17:48:21 от DJ » Активен
muncho
Сделки: (8)
Hero Member
Публикации: 1215

НО - Радост за всяко око

Профил
« Отговор #4 -: 14 Септември 2009, 21:42:16 »

Мисля мащаба на модела да е 1:32 или 1:43
примигващ Нали каза,че искаш НО...там мащаба е 1:87 ,а твоя мащаб отива към 1  Търся!,може и да бъркам ,ама доколкото имам някакви познания на релси 1:87 как ще сложиш подвижен състав 1:32 въртящи очи А на рафт от библиотека освен "модулче",ама много  нюню модулче,....трудно,много трудно

Всъщност нямам идея какво представляват тези флекс релси.
Флекс релсите са дълги около метър-920mm..На фирмата  ROCO ,една флекс релса = 4 норм.прави релси с дължина  230 мм.И като е по дълга флекс релсата позволява да я поставиш в някакъв нестандартен радиус,но пак има граница.Не може да направиш завой на фльонга и да очакваш влака и той да се извие по твоите творения Шегичка!
Ето какво е флекс релса         http://www.conrad.de/goto.php?artikel=214530
 Моите уважения!
« Последна редакция: 14 Септември 2009, 21:52:08 от muncho » Активен
DJ
Гост
« Отговор #5 -: 15 Септември 2009, 08:19:38 »

Мисля мащаба на модела да е 1:32 или 1:43
примигващ Нали каза,че искаш НО...там мащаба е 1:87 ,а твоя мащаб отива към 1  Търся!,може и да бъркам ,ама доколкото имам някакви познания на релси 1:87 как ще сложиш подвижен състав 1:32 въртящи очи А на рафт от библиотека освен "модулче",ама много  нюню модулче,....трудно,много трудно
 Моите уважения!

Казах, че искам да използвам релсите от НО, а не мащаб НО. Това ще бъде модел на някаква вътрешно заводска железница или нещо подобно. Подвижния състав ще го изранотвам сам, като използвам стари части, най-вече колела, за новите вагончета.
Активен
piko1
Hero Member
Публикации: 654

Баш Котйо

Профил WWW
« Отговор #6 -: 18 Септември 2009, 14:19:41 »

пич не може да слагаш линии от 1:87 барабар с колосите ти виждал ли си разлиаката на двата мащаба  в несвяст
локомотив 1:87 сравнен със обикновен 4-осен вагон в 1:32

не можеш да кажеш на бялото черно така както не можеш да кажеш че ще слагаш линии от 1:87 и ще правиш макет в 1:32
Активен
DJ
Гост
« Отговор #7 -: 18 Септември 2009, 19:49:45 »

Нещо не си схвана идеята. Подвижния състав ще бъде в мащаб 1:32 или 1:43, като при 1:32 линията ще бъде модел на железница с междурелсие 528 мм. Ако се спра на 1:43 ще бъде съответно 709 мм. Знам много нестандартни размери, но това имам. За сега ми се мотаят две идеи, едната е дъскорезница, другото е склад за скрап. Не знам кога ще започна модела и прочината е точно, че не мога да разреша този проблем, трябва ми диаметъра на завоя да е максимум 400 мм.
Активен
Страници: [1]
  Изпечатай  

Отиди на: