Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макета в НО на Иво Недков
pach:
Мда, това е в общи линии...метода с белите листове е мн.добър - личи си кой си е слагал тарпетите сам! :pleasantry: :on_the_quiet:
На теб не ти се е налагало да "свиваш" или "разтягаш" панорамата. (което щеше да е интересно да се опише)
Ако е имало нещо такова, то са ти го направили в копирния център.
Финансово колко излезна целият масраф (в копицентъра)?
:hi: :ok:
Ivo Nedkov:
--- Цитат на: pach link=topic=1889.msg46468#msg46468 date=1285576005 ---На теб не ти се е налагало да "свиваш" или "разтягаш" панорамата.
--- Край на цитат ---
На мен ми трябваше 220 см дължина на панорамата, и толкова им казах да ми я отпечатат!
Според мен е важна дължината на панорамата, а височината е без значение...
Ако фиксираш височината и "свиваш" или "разтягаш" панорамата,
тогава променяш пропорциите и всичко отива по дяволите...
За какво ти е да го правиш???
А цената е според договорката и вида на хартията.
При мен, на по-плътна хартия, цената излезе 25 лева.
И още 10 лева за рамката, или панорамата ми струва 35 лева...
pach:
Свиването и разтягането се правят (когато става въпрос за такива панорами) само пропорционално (тоест по-диагонала) за да стане без изкривяване. На мен ми трябва за ТТ (а обикновенно панорамите са за НО...приблизително) или с други думи - трябва ми по-различен изглед на преден план - например едно шосеено "колче" което е в непосредствена близост до края на макета не е реално да бъде високо колкото два вагона един върху друг, тоест за различните мащаби се правят и съответните промени в панорамите.
Та за това те разпитвах, щото всеки който го е правил, ползва различни програми за обработка (Корел,Фотошоп, Актокад, Адоб и т.н.) и има и различен начин (стил ако щеш) на работа.
Но това ти не си го правил, така че ще чакаме следващият стигнал до панорамата на макета си...
И цената ти е напълно приемлива (това си е фототапет все пак , при това с прилични размири - 220 см!!!!)
Поздрави!
Ivo Nedkov:
След като си избрах тази панорама, си я разпечатах черно бяла на листове А3.
Налепих ги един за друг и я сложих на мястото и. Хареса ми как стои на макета:
И самата картина добре пасна като фон, и пропорциите на къщите и дърветата, бяха ОК.
За мой късмет на панорамата няма стълбове и др. подобни...
Изчислих при 220 см. каква ще е височината. по получените размери направих и рамката.
В копирния център можеха да ми я разпечатат на листове А3, на малко по-ниска цена,
които после трябваше да лепя като пъзел...
За да не си усложнявам работата, а и понеже имаше възможност, ми я разпечатах на един път.
Както писах - залепването е най-отговорната задача!!!
Ivo Nedkov:
http://www.youtube.com/user/IvoStoNedkov#p/a/u/1/7j-TQoDb-yQ
http://www.youtube.com/user/IvoStoNedkov#p/a/u/0/lQveGs7D46k
Това са обещаните 2 клипчета, които снимах миналата неделя:
За съжаление не са толкова качествени. :(
Надявам се следващите да са по-добри, и да ви демонстрирам
не само обиколки по трасето, а и някоя и друга меневра по коловозите...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия