Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макета в НО на Иво Недков
София 70:
Блазе ти! От моят почни нищо не е останало от самото начало , освен една малка част около 30х 20 см.
Няма как да ти дадем съвет какво да направиш - ти трябва да вземеш това решение . Всеки има свое си виждане.
Аз до тук съм се вслушал в един- единдтвен съвет , на Пламен и коригирах едно безумно изкачване, което беше предшествано от леко спускане. Запълних низината , на която е релсата и се получи перфектно плавно изкачване.
Ivo Nedkov:
Идеята за гориста местност не лоша, само дето нямам толкова борчета в момента.
Започнах с изрязването на ненужия стиропор и така се оформиха 2-те трасета.
(Кликнете върху снимката за да я видите в голям размер)
Видях, че са ми останали доста др неща от макета.
Реших да си направя един глух коловоз - някакъв изоставен участък от трасето.
Имам останали малко линии и една счупена кръстачка.
Време беше да и намеря приложение:
С рязане, пилене и напасване успях да получа това:
Продължавам нататък. :yes:
Ivo Nedkov:
Оказа се че ми е останала и една стара гара,
която бях ремонтирал но не намерих място за нея.
Сега пасна много добре до тази глуха линия.
Продължавам с озеленяването на участъка. :)
pavlinbg:
Здравей!
Още веднъж поздравления за хубавия макет!
Относно преустройството, което правиш - идеята ти да поставиш гара/спирка на мястото на планината е добра. Точно това щях да те посъветвам да направиш. Относно глухия коловоз, можеш смело да експериментираш - да го използваш за гаражен. Тъй като е с относително малка дължина, можеш да го състариш все едно е изоставен, да го направиш обрасъл с трева и пр. Можеш и до новата спирка да направиш малко езеро с дървета около него.
Другата ми идея е на мястото на планината... да направиш нова, :) която да е оформена по различен начин - напр. с повече скали и мъхове. Хубавото на такива тунели в криви е, че оптически компенсират (скриват) неприятното огъване на композициите при преминаване през криви с по-малък радиус.
Пожелавам ти успех в начинанието и ще следя с интерес!
Ivo Nedkov:
pavlinbg, благодаря за коментара.
Миналото лято имах намерението да направя нова планина на мястото на тази,
но плановете ми се промениха и идеята остана неосъществена.
Затова сега реших да я премахна и да направя участъка по друг начин.
Вече тревата е поникнала и продължавам с полагането на баластрата.
---
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия