Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел | Review a model
P8 KPEV кат.н. 22023 на TRIX
widowmaker:
Станах случайно собственик на тоя локомотив, след като изцъках едно евро отгоре докато се игра в ибей една неделя (от чиста скука), след като вече ме бяха надцакали за S6 на Fleischmann.
В сравнение с флайшманския вариант (кат.н. 4829, сет 4899/2001г.), при трикс за модел е използвана по предна версия на локомотива, не е толкова детайлен, т.е. щото е по ранна версия, няма чак толкова много тръби, кранове и въобще чаркалаци.
Иначе си е ажурен, много добре боядисан и с една дума хубав :)
Разглобих го аз основно за да видя как е направен вътре и за какво аджеба съм си дал парите - е, бях приятно изненадан още при ходовия тест - голям маховик, много добра инерция от това и доста безшумен ход, основно заради качествените метални зъбни колелета и безколекторния мотор.
Вече при разглобяването се разбра, че всичките 3 ходови колооси лагеруват в рамата с бронзови втулки с фланец, който влиза много мазно в съответния канал в "шасито".
Изобщо ходовата част е изпълнена перфектно - никакви забележки, мога да имам само адмирации към производителя, че се е погрижил иначе серийния локомотив да има "барната" трансмисия.
Двигателя, заедно с маховика е монтиран в котела, непосредствено пред кабината, лок-а си има гнездо за пушек, токоотнемането е направено много хитро с черно никелирана пластина, която е монтирана отдолу на специален държач. Тендера е с предвидено место за декодер, достатъчно широко е за да влезне и звук.
Машината има изключително плавен ход, осветлението е с топло бели светодиоди и е достатъчно ярко. Колелата са изцяло метални с много хубави, ажурни спици.
Събота и неделя ще пусна снимки, така, както е разглобен и ще допълня темата с още информация.
Сaprycorn:
Да ти е честита! widowmaker, не те познавам лично, но уважавам много твоята праволинейност по отношението ти към хобито- KPEV- I ep.
Поздравления :good:
CaLLlo:
Честито и от мен!
Много хубав модел, наистина, скоро Gervasii взе точно такъв и много му се кефихме "през кутията", щото не го донесе на сбирка за да го снимаме по-така.
На някои бройки обаче кабината е леко наведена напред, дано твойта да не е от същите!!
Много наш човек си! :good:
widowmaker:
Ами в прусия са се ползвали пруски локомотиви, сградите ми също са пруски :)
Харесва ми комбинацията от червено-кафявото с маслинено зелено :)
Кабината е наведена напред, защото не е пъхната добре в жлеба на котела, опаковката е направена така, че да подпира покрива отзад и оттам кабината се навежда напред, поправимо е, моя също беше така :)
pach:
;D ;D Това са "кралските" цветове , които правят всичко мнооого красиво!
Със здраве да му се кефиш!
:good:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия