Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
Продукти на Uhlenbrock/PIKO | Uhlenbrock/PIKO products
pach:
Всички декодери с различни адреси ли са ти?
Ако имаш два еднакви (например фабричните тройки)
Пикото автоматично ти ги прехвърля на адрес 1001, 1002 и нататък, като оставя само първият намерен на трети адрес.
А дали не си в демо режим случайно...на пикото?
bdz43r:
На линията има само един локомотив. Централата Piko работи без проблеми с всички други декодери, освен с Piko, така че нито е в демо режим, нито има конфликт на адресите.
pavlinbg:
--- Цитат на: bdz43r link=topic=19.msg107901#msg107901 date=1495367263 ---Изправен съм пред следния проблем:
Три вида декодери - Ленц, Piko 56121 и още един, не помня какъв.
Две централи - Roco MultiMaus 10810/10764 и Piko SmartBox.
Декодерите Piko не реагират по никакъв начин на централата Piko. Не приемат команди, не се програмират, а при четене връщат само нули.
Всички други комбинации работят нормално - Piko декодерите работят нормално с Roco централата и другите два вида декодери работят с Piko централата.
--- Край на цитат ---
И аз имах подобен проблем. Опита ли се да размениш декодерите на локомотивите? Аз като ги размених, всичко се оправи.
pach:
Тодоре нещо съвсем дребно е...тоест не задълбавай!
Може (съгласно павлинбг) да е дори контактен проблем.
Иначе няма никаква логика...не че знам какво да ти предложа...
Сам знаеш , че " неведоми са пътищата на тока" ( :pleasantry:)
и понякога е нещо съвсем елементарно и странично.
И не, че Piko SmartBox е нещо велико
( особено с инсталацията и) ама щом вече я имаш!
Непременно да споделиш решението на проблема, като го решиш ( решите) защото си е екзотика...пико да не познава собствените си декодери!!!!?!!!!!
:hi:
bdz43r:
Декодерите аз ги сложих. Три еднакви декодера, и трите не работят с Пико централата, без значение на кой локомотив са, а другите декодери рабтят и с двете централи, отново без значение с кой локомотив.
Не, че е изключено да са несъвместими, но все пак и централата, и декодерите са Пико, дори да са на различни производители. Допускам, че пропускам някоя настройка, за която не знам.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия