Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

релсов път

<< < (8/15) > >>

pach:

--- Цитат на: XRISTO link=topic=190.msg11459#msg11459 date=1224266203 ---
И да допълня - това  schwellenband сглобяеми релси ли са и ако да - някой от вас ползвал ли ги е?

--- Край на цитат ---

Това означава  траверсни ленти , тоест в комбина с метровките от Т-профила си правиш релси каквин.то ти е удобно.Тия дни (в рамките на семдмица - две )ще пусна тук преведено няколко страници от каталога , за сравнявание и избор.
Инак в твоя помощ от немски език
schwellenband---------------т----траверсна лента
flexschwellenband----------------траверсна лента за гъвкави (flex) релси
stahlschwellenband---------------стоманени траверси със съответната форма , черни , някой питаше за цветовете на съвременното производство...
betonschwellenband--------------бетонни траверси - сиво /бяли със съответната форма
hоlzschwellenband----------------дървени траверси със съответната шарка и форма , кафяви.
gebogen (es)----------------------крива , криви (релси, траверси)
gerade ----------- -----------------прави  (Релси , траверси)
weiche ---------------------------- стрелки
innengebogenweiche ------------криви стрелки
doppelkreuzweiche---------------английска стрелка
kreuz-------------------------------кръстовище
prellbock---------------------------отбивачка (за глух коловоз)
weichenantriebe------------------задвижвижване за стрелка (биват с крайно изключване или поляризирани )
gleis-------------------------------релса

Немският не е моят език , но това съм го хванал след дълго взиране и разгадаване по каталозите - ако нещо не е така , да ме поправят запознатите с езика. :P

EMPEROR:
Това беше полезно! :)
Немско-български хоби речник! Браво :)

XRISTO:
Благодаря ти,приятелю!Както винаги изчерпателен!Тез релсички май ще ме зарибят-бива си ги , а и като цена не са лоши.Единствено , ако може въпросните метровки да ми кажеш как са на немски или ако имаш Тилиг-ския каталог да ме "светнеш" за каталожният им номер,ама в НО стандарт?Дума да няма , страхотен речник си ми спретнал(не ги чуя туй езиците ;D ;D ;D),благодарско!  ::)

Der Hetzer:
А съществува ли "Übergangsgleisstück" или там каквото му се вика от Пико А Глайс код 100 към код 87 Роко, Тилиг?
И ако съществува - кой го прави, каталожен номер итн?
... понеже съм се огледал в една стрелка, която пико не я правят  ::)

staff123:
Piko проузвеждат такъв адаптер код 100<->код 83
кат. н-р :55294

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия