ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Новини и предстоящи събития | News and upcoming events
Среща на 31-01-2008
Adrian:
Доброутро , банда :)
сега ще бъда сериозен ! Слушайте внимателно - няма да повтарям !
Дайте сериозно да погледнем на тези сбирки . Не става дума за 'неизвинени отсъствия'(щото сме хора големи и е нормално животът да ни ангажира) ; по-скоро да се съсредоточим в/у нещо креативно и да "сътворим" - така , както (виждаме по сайтовете) правят белите хора.
Много години съм се занимавал в тази насока - да се обединим в нещо като клуб , да създадем макет , да си търкаляме влаковете и да си чешем езиците , да правим 'хоби'екскурзии и т.н...Магазинът ни "Джониленд" не успя да стигне до там - предвид сложната икономическа обстановка и объркания мениджмънт .
Сега 'поизплувахме' , понапазарувахме и виждам ,че се съживяват усмивките .
Златен шанс е базата(мястото) , което Жоро любезно ни предоставя . Познавам този човек отдавна и знам ,че сърцето му е в хобито - затова респект ! Наистин се иска сърце - всичко това коства нерви , пари и т.н. - убеден съм.
Та какво искам да ви кажа ? Айде да се стегнем и всеки (по-желание)( и по възможности) да направи поне един модул , за да сглобим трасето ? Нека на следващата сбирка да си спретнем нещо като проектче и да видим размери - мисля си ,че не ни трябват повече от 5-6 модула . Аз лично ще направя един .
Един ден ще ги сглобим , затревим , някоя и др къщичка и т.н.
И като ми тръгнат едни дълги влакове - ще е кеф , нали ?
Разбира се , всичко това със съгласието на Жоро - ще има ли място да се складират модулите ? Някой да помага преди сбирка да се сглобят , и т.н.
Смятам ,че е съвсем нормално и изпълнимо това , за което говоря.
Много се радвам ,че се запознах с повечето от вас :) Това е скъпо хоби , непрекъснато съм жертвал време и пари , но си струва! - да се полюбуваш (например) на това музейно бижу на Roco BR 02 и да помечтаеш . Не мисля ,че се вдетиняваме , това е един свят в съзнанието , където си почиваме и се ратоварваме :)
Не си спомням някой да е снимал ?
Та така - ще се заемем ли да довършим трасето питам аз - или да !?
Gervasii:
здравейте, адри ти направо ми открадна темата ;).
аз със жоро съм споделял, че е грехота ние българите да сме все последни. според мен би следвало да бъде създаден клуб, който да направи собствен макет да го кара и до организира мероприятия свързани с хобито (излети, посещения на панаири и др.).
другото което би било добре е клуба да стане член на MOROP (виж http://www.morop.org/) и да влезе в контакт с други клубове и т.н. темата е голяма и трябва повече ентусиазъм и нещо друго много важно, за съжаление липсващо у нас българина - колективизъм в името на общ интерес. знам че ще има много ЗА и ПРОТИВ но нека го поставим на обсъждане.
ако прецени админа - може да го изведе в нова рубрика или както реши.
Adrian:
леле-мале...стана дума за работа и всички се изпокриха!
Аз сега направих среща с един дърводелец и набавихме матРял; остава някаква скица ли ,чертеж ли - Жорето - дай линк - да видя р-ри , форми , отвори ; да правим шаблони и да нападаме със зегето !
TheJackal:
Здравейте!
Напълно съм съгласен с това което споделя Адри!!! Що се отнася до хлуб - какво по-хубаво от това. Ако трябва и членски внос да се сабира от мен не е проблем. По този начин всички ще сме ангажирани малко или много с хобито, ще има и средства да се обурудва макета. Проблема е , че някой са в София, други из страната - трябва да помислим нещо да се съберем някъде поне по-голямата част и да разгледаме болните теми и належащите въпроси които ни вълнуват всички. Казъл съм го и пак го повтарям поскрепям всяко едно начинание. Успех на всички хобисти!!!
eurostar:
Според мен такова нещо трябва да се направи със съдействието ($$$) на БДЖ или кметството на даден град. Става дума за финансиране поне на помещение, в което да се направи постоянен голям общ макет, достъпен за публика в определен момент - помещение на гарата или читалище, културен дом или нещо такова. За това предлагам да се основе този клуб, да се избере управително тяло и след това да се разговаря с кмет или директор на БДЖ да се отпусне помещение. Сами не можем да се финансираме според мен, а пък и това се прави за широката публика, а не само за няколко човека.
Предлагам една междинна среща на кафе, за да изработим план за действие. Предлагам срещата да е в 15:00 часа на 1ви март в кафе Дани в Младост (виж плана тук долу, автобуси 213, 214, 305, маршрутки 4 и 6). Познавам собственика и може да ни запази колкото места искаме. И е много евтино. Така ще можем да обсъдим всички детайли и да се разпределят задачките. Ако сте съгласни, да отворим нова тема - среща на 1ви март.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия