За да не отварям нова тема, ще дам малко информация тук.
В каталога с новостите на фирма Tillig за тази година са представени няколко модела български вагона.
Първият от тях е с каталожен N° 74777 - спален вагон WLAB, тип Y, IV епоха.

Още го няма на пазара и се очаква да бъде произведен през този месец. Когато бъде готов, може да бъде поръчван. Като официaлен вносител на Tillig, фирма „Хоби стронг”, на която съм управител, го предлага на 78,10лв. Тъй като заявката за този месец замина, то най-вероятно за доставка на вагона може да говорим при следващата поръчка, в края на този или през другия месец. Зависи от Tillig.
При другите два вагона положението е по-различно. Говорим за 74795 и 74796 – тип Halberstadt, съответно 1/2 и 2класа, V епоха.

Различното при тях е, че ще бъдат произведени през 3. тримесечие(юли, август, септември), но
САМО ПРИ ДОСТАТЪЧЕН интерес от страна на пазара. Това означава, че производителят заявява готовност за производство, но ако реши, че инвестицията не си струва, проектът отпада. За това е дал 31.март като краен срок за заявки. Тъй, че ако някой желае да се сдобие с вагоните, най-добре е да побърза и да даде своята заявка на ЛС или на
hobbystrong@abv.bg и да не чака крайния срок, защото заявките, които вече са постъпили при мен ще ги изпратя на 28.март. Ако Tillig реши и пусне вагоните в продукция, той ще ме уведоми и чак тогава заявилите ще могат да заплатят зявките си.
Цената на вагоните е по 74,60лв. с вкл. ДДС и доставка до София.