Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Честит Имен Ден CALLIO!!!

<< < (4/4)

Жоро:
Zaze, оказа се, че Сашовците имат два празника, другият е през лятото. Не ме питай аз като имам две Марийки, колко празника имат те. :scare:

toniemi:
 :drinks:

Best Ripper:
 :drinks:

gregary:

--- Цитат на: zazo link=topic=2009.msg31611#msg31611 date=1258990091 ---Ако Сашо е от Александър мисля че Жоро е в грешка с деня  :blush2:. Въпреки това ако Сашо празнува: ЧЕСТИТО, да си жив и здрав и ти и името ти!

--- Край на цитат ---
   Днес е Св.благоверен княз Александър Невски,а на 30.08 е пренасяне мощите на св.Александър Невски,така че днес е голямия празник на светията.Зная го защото и синът ми се казва Александър-затова честито и наздраве :drinks: :drinks: :drinks:

CaLLlo:
Тенкс!  :good:

Само дето и двете споменати по-горе дати са отбелязани с черно в православния календар, от което следва, че няма празник в смисъла на другите празници изписани с червено, т.ч. официален празник няма.
Пък и въпросният Невски - бивш княз на Русия, голям пълководец и военен тактик основно във войните с Швеция, по-късно канонизиран за светец, все пак си остава руски такъв:

http://bg.wikipedia.org/

В потвърждение на това, едноименната черква в София в периода 1933-1945 г. е била преименувана на нещо по-българско, вижте сами:

И все пак - Благодаря за вниманието и уважението! И да не забравяме, че името Александър, като 70% от всички имена в България е ... гръцко ...

:hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия