Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Помощ от юрист

<< < (2/2)

Adrian:

Тони , Владо е прав - работодателят трябва да те защити

pach:
Само дето работодателя едва ли ще покаже , че е издал такава заповед - за работа извън района на фирмата (макар и в непосредствена близост).
Според мен , те те викат за справка (поне така пишеш) щото ти търсят данните от мотокарната книжка и най-вероятно сега те викат да те питат това ти ли си .
Позоваваш се на давност, шофьорска книжка няма да им даваш и отказваш да подпишеш евентуален акт. Има гише на което можеш да подадеш писмено оплакване.
А като приятел (щото темата все пак е за юристи) те съветвам да намериш приятел който да изнесе информация от там и да те посъветва какво да очакваш и какво да правеш/неправиш.
Ако работодателят ти даде писмена заповед , че по негово нареждане си излезнал да разтоварваш , тогава той трябва да отнесе глобата (но не и да му вземат книжката).
Ако се опитат да ти вземат еднати или другата книжка , можеш да ги съдиш , че те оставят без работа и т.н.
Разпитвай хора запознати с такива случай и търси и в мрежата такива.... ;D

pach:
Пробва йтук с този въпрос:
http://www.pravo-online.com/%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B4%D1%8F-%D0%9A%D0%90%D0%A2-%D0%B7%D0%B0-%D1%89%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0.html
само че трябва да се логнеш...

Vlado:
Посъветвах се с колеги и ти препоръчвам да отидеш и да в видиш за какво иде реч. После, ако желаеш, сподели за какво са те викали и ще решим какво да се предприеме. Но най-добре си намери адвокат и според ситуацията ще обжалвате. Ако нямаш предвид някой, имам една сурдия колеги адвокати с опит в тая област, които могат да помогнат.

toniemi:

--- Цитат на: Vlado link=topic=2020.msg31861#msg31861 date=1259307113 ---Посъветвах се с колеги и ти препоръчвам да отидеш и да в видиш за какво иде реч. После, ако желаеш, сподели за какво са те викали и ще решим какво да се предприеме. Но най-добре си намери адвокат и според ситуацията ще обжалвате. Ако нямаш предвид някой, имам една сурдия колеги адвокати с опит в тая област, които могат да помогнат.

--- Край на цитат ---

Някакви връзки на шефа ме посъветваха да отида към 9.12 и тогава ще видим :)

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия