Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Гара Сердика

<< < (3/33) > >>

mill:
Много хубаво представено ,Пламене.Човек който е живял на това място,спокойно може да си представи с детайли,как е изглеждало.... И бая тъга навява този материал :sorry: :give_rose:

BoRoco:
Едно ОГРОМНО благодаря Пламене, за снимките които си направил. :thank_you: :thank_you: :thank_you:
За съжаление много тъжна картина, доста неща са разрушени, а като гледам нищо ново не е направено и това е район в центъра на София, просто нямам думи.
Ще си остана с веселите спомени от миналото, пързалките  на снимка 53 и 27, къщата на баба ми на снимка 35 (тази по средата), мачовете на стадиончето и естествено игрите по вагоните на гарата.
Пламене, имаш едно голямо черпене от мен.

XRISTO:
Много тъжно.Без да съм КуМуНиС, изпитвам носталгия по онези години.Някой ще каже "Гледай напред".Зависи значи от гледната точка.Спрямо 1989 година 2009 година е "напред", значи Пламен е заснел част от това "напред" и още по - напред какво следва? Да съборим всичко и навсякъде да се появят бурени. Направо ме е яд как може да сме такива боклуци българите.   :angry:
Иначе снимките са професионални, стават и за фотоизложба, защото имат заряд, тоест карат дори хората , които не са ходили никога по тези места(като мен) да се вълнуват.  :good:

jopeto:
Та в тоя ред на мисли може да проследите сатра околовръстна линия и останалите съоръжения. Гара "Перловец" одавна е заличена, но от нея е останал един мост,  който в момента е маскиран на пешеходен точно до входа на южния парк. От там  може да се видят интересни неща на Хладилника. По-точно във Винпрома, там всичко си е запазено. Много готино разпределение на коловозите между сградите има  и  ГСМ  до преди еднагодина още действащ. На погребите си седят магазиите коловозите и рампите. От там на гара "Пионер" има интересни  рабти. До моста на автогарата имаше интересен кран (може вече да е заминал за скраб) Има интересни останки.

Vlado:
Пламене, едно голямо благодаря и от мен! Страхотен репортаж на тема минало и настояще.
Някъде в нета имаше и снимки от взривяването на моста при Сердика, но за съжаление така и не можах да се сетя къде беше
И да помислим къде да преместим темата, защото в железопътен моделизъм не й е мястото, ми се струва. :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия