Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Гара Сердика
Eliyan:
Благодаря за информацията, Pach. Явно вече има и конкретика за това, което беше споменавано мимоходом, а именно, че още през 40-те е била осъзната нуждата от изместване на околовръстната линия по-далеч от центъра. Като даваш конкретни данни за трасето, което е било обмисляно.
Мисля си, че днес и в бъдеще, ако ще се възстановява южен околовръстен обход на града (което е нужно), той трябва да бъде максимално близък до околовръстното шосе.
Спирам дотук, колкото и да ми е интересно, за да не задълбочавам оф-топика, все пак темата е конкретно за Сердика :)
pach:
Малко омешахме темата с тази за околовръстната линия,
но е така защото са взаимообвързани!
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,3764.msg75912.html#msg75912
Впрочем и по двете теми очаквам развитие ...
Може би след Великден. Ще имаме нови потвърдени сведения. Но търпение и още време ми (ни) трябват!
;D
ПП. Специални благодарности на Ванката за предоставените скици!
&bgflag :hi:
mitko0888:
--- Цитат на: pach link=topic=2027.msg107337#msg107337 date=1491638756 ---
ПП. Специални благодарности на Ванката за предоставените скици!
--- Край на цитат ---
Ам'чи той Ванката да вземе да извади още някакви скици - на околовръстната... Пък ако може и на цяла София - няма да ги даваме на никого! Обещавам! И ще почерпя.
pach:
Ш4шшшштттт... :yes:
Не е толкова лесно ....Пък и не е малко.
Работи по въпроса! От нас търпението!
;D
Rado:
Доскоро тези топографски карти (в мащаб 1:5000) бяха общодостъпни на сайта на АГКК. Покриват 100% от територията на България. За да се разглеждат беше необходимо само инсталирането на програмата Sylverlight. Освентова беше възможно наслагването на картите върху съвременните сателитни изображения от Google Earth. Пасваха с удивителна точност и можеше да се сравнява старо/ново. За огромно съжаление около Нова година промениха концепцията на сайта и вече не може да се ползват тези благини. Или поне аз не съм открил начин...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия