Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Гара Сердика

<< < (11/33) > >>

refil:
От Хладилника към гара Пионер се демонтира 14 (околовръстна) линия  :diablo: :diablo: :diablo: :angry: :angry: :angry:

pach:
С любезното съдействие на Зазо  :hi: :hi: :hi:
както и материали от "Стара София", и "Изгубена България",
и малко моя обработка получихме нещо ...

2010г.

1984 г (има дори осем вагона)

Издирванито продължава...
 ;D ;D ;D

Mina:

Надявам се че тази тема още съществува заштото я четох с интерес. Живях на ул. Хр. Михайлов (сега Дамян Груев) през осемдесетте години и играехме на гарата където бяха спряни старите вагони (които се виждат на снимката от 84). Тогава бяха натоварени с консеви с домати. Зидът за който става дума от който се скачаше за гарата много ме вълнува. За мен това беше границата между ред и хаос, скука и прикючение, сигурност и опасност. Първо се минава през участък обрасъл с джанки и люляци, после се скача в неизвестното и опасното: ръждясалите вагони между които обикаляше един ексхибиционист, на които ние безмилостно се подигравахме и естествено циганската махала през която аз всеки ден с разтуптяно сърце минавах по Три Уши през тунелчето под моста към зона Б-5 където ходех на училище.
Понеже този район много ме вълнува зади концентрацията на екстремни културни, социални, архитектурни и функционални разлики в границите на толкова малък район ми е много любопитно да видя тази ваша реконструкциа във формата на план-чертеж, доколкото разбирам. Може би ще мога да го допълня със спомени и освен това прожектирах някои стари карти върху сегашната топографиа в mapinfo и това може съшто нещо да помогне... Незнам какво е ТТ но не мога да намеря/ видя тази реконструкциа за която говорите. С интерес чакам реакция.
Моля, пишете на кирилица!

Dispatcher

zazo:

--- Цитат на: pach link=topic=2027.msg63473#msg63473 date=1311072703 ---
Издирванито продължава...
 ;D ;D ;D

--- Край на цитат ---

;)

pach:
 :swoon: :swoon: :swoon:
Тъкмо "чертаех" върху нови снимки по въпроса!!!!
От цирк "Балкански" разчистиха миналия месец целия район от бурени, храсти и боклуци.

Аз пък използвах хубавото и сухо време и направих снимки...на излезлите артефакти.

Има затрупани релси и показали се отново бетонни траверси,

благодарение на които взех действителни размери с рулетка.
А този план е направо мечтата ми Зазо  :give_heart: :give_heart: :drinks:
Очаквайте продължение!!! ;)
 ;D ;D ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия