Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Гара Сердика
BaHkaTa:
Много интересно развитие на темата :) Ама то си е сложно да се гадае години години след разрухата какво и къде е било. Трябва да се разходя до въпросното място и може да ми се върнат детските спомени как сме играли на гарата между вагоните. Всъщност обикаляли сме я цялата от източния и край по линийте та чак до ТЕЦ-а че и по-нагоре до заводите за мотокари (но не по линията, все пак имаше един лош чичко който ни гонеше). Много добре помня защото наште ме наказваха редовно за това че дрехите ми бяха целите в ресни от мазут от малките храстчета и тревички до който сме се допирали.
Ех детски спомени :give_heart:
gzo:
Извинявам се за въпроса, но какъв е смисъла на темата ?
Гледам вече 5 страници с постове, снимки, скици, планове, спомени и пр. та да питам......какъв е проекта ? Макет ли ще се прави, курсова работа ли ще се пише, книга ли ? С кое е уникална или важна тази Сердика, та има специална тема, нещо важно ли е ставало там ?
pach:
--- Цитат на: gzo link=topic=2027.msg75895#msg75895 date=1333551172 ---Извинявам се за въпроса, но какъв е смисъла на темата ?
Гледам вече 5 страници с постове, снимки, скици, планове, спомени и пр. та да питам......какъв е проекта ? Макет ли ще се прави, курсова работа ли ще се пише, книга ли ? С кое е уникална или важна тази Сердика, та има специална тема, нещо важно ли е ставало там ?
--- Край на цитат ---
Не, нито се пише курсова работа, нито книга ...Не смятам, че е с нещо по-уникална, от други подобни в други теми като например:
"На този ден,този месец,тази година.Календар на жп събитията."
"Изчезнали ж.п. линии и малко известни съществуващи клонове"
или
"Обект А" или проект за жп линия Долно Езерово-Долен чифлик
Опитваме се да възстановим историята на най-централно разположената гара в София (някога),
както по снимки, така и с планове и модули, за да няма след време такива въпроси каквито задаваш...
или да нямаме още теми като тази:
"На свиждане на трима, осъдени на смърт!"
в която тема може да се намерят снимки и материали за "тримата осъдени", докато за гара Сердика, никой не го е направил...
може би щото не е искал да отговаря на такива ...въпроси!
bdz43r:
За изчезнали в близкото минало неща има достатъчно събрана информация, но за отдавна унищожените няма нищо.
Някой ако се поинтересува за линията Подуене - Пионер след 50 години, ще разполага със стотици снимки и информация, но от гара Сердика тогава няма да има и помен.
Както аз пък се вълнувам от старата линия за Пионер, която е минавала на 50 метра от мен, но за нея няма почти нищо.
Adrian:
Тези теми са невероятно интересни , railway quest ! Гара Сердика е страхотна за макетиране - не е претрупана , с кран-портал , възможност за обръщател , както и за маневриране .
Аз също имам няколко разходки там - бяха зарязали доста вагони да гният :)
Направо ги 'помирисвам' !
Браво , Пацо :agree:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия