Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
здравейте,да направим това което направихме в....
EMPEROR:
Момчета прекалявате малко ми се струва... хайде по-сериозно :)
Vlado:
Хобито наистина има нужда от популяризация. Вижте само какъв интерес предизвика сайта със своето появяване. Представете си и ако, подобно на авиомоделизма и списание "Криле" и нашето хоби се сдобие със седмичник или нещо такова. Аз, например, доста обмислях варианта да подам документи в "Шоуто на Слави" и новата им инициатива за талантливи българи. Само фактът, че се споменава за номер и видео материал ме спря, защото очевидно видът на макетист работещ върху своето "отроче" - жп макет, нямаше да трогне никой, а камо ли да е шоуменско и атрактивно. Но е факт, че никой не знае за нас, а трябва да е друго.
Adrian:
А за какво точно ни е тази популяризация ? Нямам нищо против , ако съм търговец :) Къде е смисълът ? - че не схващам ? Някой да си направи предаването ли ? Децата на България имат нужда от достъпни и евтини играчки - в частност влакчета по магазините - не в 3 магазина , а в 3000 магазина . Евтини - не по 300-400 лв локомотива , а 18-20 ?! - хахххх , кога ще стане това ? Кво да правим - Дворецът на пионерите ли да възстановим , кръжоци по макетиране ли ? В кой век живеете бре ?? - това са пълни глупости . Онова време мина и замина .
Такова предаване има смисъл при условие че си Търговец или Производител : да вложиш пари в такова шоу с цел популяризиране - за да продаваш и разпрострняваш ; да зарибяваш му викат ; иначе си чист популизъм ;)
eurostar:
Не си спомням вече в коя тема говорих за идеалната дистрибуция и ползата за клиентите, каквито сме всички ние. Не искам да се повтарям, но определено от "зарибяването" на възможно повече хора печелим всички в смисъл, че минимума поръчка на търговеца ще се запълни по-бързо и вместо да чакаме една година за поръчка от дадена фирма, ще имаме по-често тази възможност.
Търговецът също има полза, eстествено, но инвестициите в това поприще не се възвръщат така бързо. Аз лично също исках преди няколко години да се занимавам с това, но условията на производителите ме накараха да се откажа. За това съм готов с идеи и с моите покупки да подпомогна всячески съществуващите магазини и смятам, че популяризирането на хобито е наша обща мисия.
Naskoni:
Напълно съм съгласен с eurostar. При повече хора, купуващи си модели, ще имаме по-бързи и по-чести поръчки и да допълня - Български подвижен състав
Освен това, ако мои близки и приятели се занимават с хобито, ще имаме повече неща за каране - така, както в София правите сбирки.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия