Главен форум | Main forum > Останалият подвижен и неподвижен състав | Rest of the mobile and immobile composition
Автомобили, камиони и други МПС на гуми.
pach:
Едва ли...защото никой освен нас не знае, че е съществувал?
Но тази снимка ме разби...
Най-после някаква сламка за шрифта на "Балкантурист" от онова време по автобусите.
А някой може ли да познае, модела на туристическия автобус зад "красавеца"!?! ;) :spiteful:
IKAR:
Fritz Fleisher - малка ГДР-ска "фабричка" за автобусни каросерии. Това е върху удължено шаси и двигател от камион ИФА В50, само че разположен отзад. Някъде до втората половина на 60-те години в ГДР правят някакви опити за производство на автобуси, след което това им е забранено от "Биг Брадър". И в случая е било за добро, защото имах "шастието" да се таралянкам с такова чудо в началото на 90-те, когато от ГДР се внасяха на юруш автобуси втора ръка. Двигателят е изключително слаб за автобус, поне беше тих, вътрешното обзавеждане, барабар със седалките, е повече от ужасно, окачването също - вози като каруца. Втори път с пистолет не могат да ме накарат да се кача на това. В сравнение с него Икарусите са си направо рай небесен.
Между другото намерих и Барейрос, но нещо не мога да покажа линка към снимката.
pach:
--- Цитат на: IKAR link=topic=2048.msg59905#msg59905 date=1305811301 ---Fritz Fleisher - малка ГДР-ска "фабричка" за автобусни каросерии. Това е върху удължено шаси и двигател от камион ИФА В50, само че разположен отзад. Някъде до втората половина на 60-те години в ГДР правят някакви опити за производство на автобуси, .....
....В сравнение с него Икарусите са си направо рай небесен...
Между другото намерих и Барейрос, но нещо не мога да покажа линка към снимката.
--- Край на цитат ---
:hi: такъв автобус не бях виждал по нашите земи...
:ok: "Икарус"-а си беше (и е) много добра машинка все пак!
:dance1: сега ако кажеш, че "Барейроса" е нашенски ...или поне е като нашенският вариант!!!
IKAR:
http://gtsofia.info/galerypics/Uploaded/MLK/117/00_00_0000/out19_1293088342.jpg
Чисто нашенски си е.
Julian:
:) Я погледнете това http://www.frontalvision.com/unterwegs_mit_balkantourist_sjpg3573.jpg
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия