Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control

Видовете електромотори за НО / ТТ / N - локомотови

<< < (3/3)

jopeto:
Благодаря за  инфото !  :good:Тунинга на локовете ми ще дойде леко скъпичък, май !?  :blink:

evrokoma:
Проблема ми с моторчето на пико е разрешен,сами предценете колко е бил луфта в оста щом тръбичка направена от станиол за цигари успя да уплътни втулките на електромоторчето.Тук е мястото да благодаря на колегата който ми продаде лока предлагайки сам помощта си за осъществяване на ремонта :hi: :hi: :hi: предлагайки ми да ми изпрати друго моторче на mabuchi.
И така ето как направих ремонта:взех хартията със станиола от цигарена кутия,изрязах малки парченца и увих около остта за да оформя тръбичка,поставих тръбичките във втулките на мотора и внимателно поставих ротора минавайки през тръбиките поставени в втулките,като преди това намазах остта на ротора с силиконова смазна(бяла високооботна грес),поставих четките и захраних мотора с регулируем източник на напрежение.Мотора развъртя на 2,5V работейки съвсем плавно и без тракането на остта :pleasantry: знам че това не е най-удачния начин на ремонт но с подръчни материали толкова може да се направи :yahoo:

optron:
То нали знаеш, че често времянките остават за постоянно, така че нищо чудно това да стане практика при износени втулки на двигателя.
Надявам се сега машината се движи плавно и без задиряния и излишен шум!

evrokoma:
поне засега се движи така предполагам обаче че за да няма проблеми и занапред птябва по честичко да се смазва :scratch_ones_head: както е казал брата руснак "поживьом па увидим" :lol:

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия