Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Народът е полудял...
XRISTO:
--- Цитат на: widowmaker link=topic=2119.msg39260#msg39260 date=1270902040 ---Ако някога имаш щастието да видиш и пипнеш такова нещо, веднага ще спреш да коментираш цената.
Там е работата, че манталитета на малкия град те кара да мислиш, че никога не би могъл да имаш такова нещо.
Сори за откровението, но разбери, че няма хубаво и евтино хоби, евтини са само боклуците, ама пък не са хубави.
Това е горчивата истина.
Кеф цена няма и мерак с пари се гаси!
Цитирам един колега от Варна...
--- Край на цитат ---
Виждал съм и Ферари и Мазерати(даже съм се возил), но никога няма да спра да им коментирам цената.Ако ми падне от небето нещо такова - веднага го продавам и с кинтите ще си купя една сюрия локомотиви.А сам да си купя нещо подобно?!Никога! :hi:
Колкото до боклуците - вече ги разчиствам и заменям с Флайшман и Роко.А за тях, па макар и стари, ще ме извиниш, ама не са боклуци.И не са толкова пъти по - лоши от въпросният бронзов скъпарник, колкото той е скъп спрямо тях. :yes:
widowmaker:
Когато видиш на живо такъв локомотив, пак ще говорим :)
nilfe:
Ето това вече е лудост: http://cgi.ebay.de/Roco-63776-E-89-108-DRG-Digital-Krokodil-grau_W0QQitemZ250607419447QQcmdZViewItemQQptZDE_Modellbau_Modelleisenbahnen?hash=item3a595dc037QQautorefreshZtrue
За стандартен модел на Роко да дадеш такива пари.
IKAR:
Лудост не, ами направо шантавост. Този локомотив нов струваше поне наполовината на тези пари. Колкото до цените, трябва да се коментират. И то не за друго, а защото напоследък (този въпрос доста сме го коментирали вече) точно най-маститите и реномирани фирми се научиха на тарикатлък, съответно системно и съвсем умишлено се оси*ат, за да може след известно време пак да си купиш и да има оборот. Абсолютно всички го правят, без изключение. Има да си мечтаем за наистина качествените, здрави и сигурни неща от преди 15-20 години. Примери колкото искате - и в хобито, и извън него - Мерклин, Даймлер Бенц, Сименс, Филипс, Нокия. Нищо, че повечето са на по 150 години. Аз миналата година направо за смешна сума си взех модел в императорския мащаб II, който е досущ като истински, и външно, и вътрешно, директно праща по дяволите "маститите" фирми....Можело значи да се произвеждат хубави неща на достъпни и поносими цени. Аз между другото няколко пъти на живо съм виждал Ламборгини и не ми направи особено впечатление. Нещо повече - звукоизолацията му никаква я няма, двигателят бръмчи ужасно, нещо подобно на ГАЗ-53А. Тогава за какво приказваме....
XRISTO:
Абе и златен да е (а не месингов), си е лудост да дадеш 1000 лева за локомотив.Че аз си продавам старата кола за почти толкова, баси.А е в отлично състояние и е 94 година производство. :spiteful:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия