Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Народът е полудял...
Gervasii:
всичко е късмет аз същият сет го взех на "купи веднага" за 130 евро, въпрос на късмет!!!!!!!
fyut:
--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=2119.msg33888#msg33888 date=1263051506 ---Има нещо такова - през изминалата седмица и аз следих няколко търга на u.w.b и свършиха на доста по-високи от обичайните цени. Дали играчите са все още в коледно-новогодишна еуфория и наддават щедро, дали защото u.w.b е от търговците с много висок рейтинг, или защото се продават композиции, разбити на отделни вагони, и в стремежа да се спечели цялата композиция, цената расте. Има и още една вероятност, макар и недоказуема- възможно е u.w.b да наддава сам за търговете си (чрез някаква друга регистрация)
--- Край на цитат ---
:yes: :yes: Стар трик от фондовите борси. Даже да не наддава сам явно е в комбина с някой друг, който вдига цената. Предизвикване на интерес, който се хване. Причината - липса на интерес към дадена позиция и належащо освобождаване на пари. :)
XRISTO:
След подобно "наддаване" съм губил търг, а на другият ден получавам предложение от същият търговец за закупуване на уж друга, такава стока на цената, която аз съм предложил последно.Естествено, не я взех, защото щом не е в плен на еуфорията от наддаването, човек мисли много по - трезво и е склонен да пазарува по - разумно.Но естествено това буди съмнение, че някой негов човек или самият търговец дори изкуствено "помпи" цената и накрая ще получа същата стока, естествено и то без да се използва ибей. :dirol:
Сaprycorn:
--- Цитат на: XRISTO link=topic=2119.msg33927#msg33927 date=1263127031 ---След подобно "наддаване" съм губил търг, а на другият ден получавам предложение от същият търговец за закупуване на уж друга, такава стока на цената, която аз съм предложил последно.Естествено, не я взех, защото щом не е в плен на еуфорията от наддаването, човек мисли много по - трезво и е склонен да пазарува по - разумно.Но естествено това буди съмнение, че някой негов човек или самият търговец дори изкуствено "помпи" цената и накрая ще получа същата стока, естествено и то без да се използва ибей. :dirol:
--- Край на цитат ---
Аз също загубих два такива търга и реших да провокирам продавача, като му писах че"... много ми трябват такива вагони, и дали не може да ми намери...", но той ми отговори, че са били единствени и няма други! От което ми става ясно, че НЕ е наддавал самия продавач (става дума за u.w.b), а някой голям запалянко...
XRISTO:
Е, той u.w.b едва ли се занимава с такива неща, става дума за друг търговец, ама трябва да си обърна пощата наопаки, че да видя точно кой беше (ако не съм изтрил писмото му, междувременно). :good:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия