Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Народът е полудял...
Best Ripper:
Да, напълно си струва евтината инвестиция, когато удоволствието идва от реалното търкаляне на влаковете по трасето, а не от витринно колекциониране и разглеждане с лупа или микроскоп... :drinks: Адриан ви го каза - хората купуват евтините неща на ПИКО, за да ги КАРАТ по линиите, а не да събират прахоляка по стените...
Относно ибея: нали искате пазарна икономика? Ето ви я - има кой да плаща скъпо - цената върви нагоре, няма кой да плаща - върви надолу... Като не ви изнася - не купувате.. .Плюс това никъде в ибея не знам да има табела: Купуването задължително! или Който посети страницата, трябва да наддава... :hi:
Gervasii:
мое лично мнение е, че не си струва да се купува нито старо нито ново Пико, защото просто са боклуци. ама всеки си решава сам за себе си :dirol: :dirol: :dirol:
XRISTO:
Да бе, не мога да ги разбера колекционерите - дават по 800 евро за локомотив, със накакви си втулки със супер раномерно и плавно движение, декодер, и звук, който...ще стои на витрина, баси!Че то за витрина по-добре бутафорни на "Ревел"! :good:
Иначе, Адри, и ние различаваме два-три, че и повече нюанси на зеленото, но не ни пука особено, като погледнеш реално във форума са двама - трима, които могат да претендират, че знаят какви са били точно разцветките.Във България да са 5-6 примерно.Е, закъде да се суперосваме и издокарваме толкова?! Кой, аджеба, ще ни забележи такива дребни пропуски?Ами то ако се спуснем в подробен, 1:1 реализъм, ще трябва такива глупости да творим, че...не ми се мисли. :hi:
Adrian:
--- Цитат на: Gervasii link=topic=2119.msg34438#msg34438 date=1264143984 ---мое лично мнение е, че не си струва да се купува нито старо нито ново Пико, защото просто са боклуци. ама всеки си решава сам за себе си :dirol: :dirol: :dirol:
--- Край на цитат ---
Ужасно дразнеща е надменността на хората с пари и възмоности !
IKAR:
Така е. Вярно е, че хубавите работи си имат своята цена, но това си е направо обирджилък. Моделестите да не сме султана на Бруней я? Знам, че производството излиза никак не евтино, но как ще убедиш (независимо дали си българин или германец примерно) жена си примерно, че един локомотив с електромоторче, десетина зъбни колела и две три платки вътре, като всичко това е Made in China за жълти стотинки, може да струва колкото телевизор, ДВД, хубава печка, хладилник или дори компютър. Е как после няма да ни смятат за шантави и откачени? Да не говорим, че новото производство на каквото се сетите, включително и на влакчета ясно се различава по качеството си от това от преди 5-6 или 10 години в ясна отрицателна посока. Иначе, ако всичко беше вечно и перфектно, фирмите ще трябва да фалират. Сега например, разглеждайки новите каталози, ми прави впечатление, че тенекеджийската фирма Мерклин, която въпреки бълването на абсолютни боклуци се смята за "мерцедесът" на моделите (то и мерцедесът вече не е това, което беше, и там имаме доста издънки по отношение на качеството откакто производството се изнесе в Турция), тръгнала барабар Петко с мъжете да произвежда Людмила, която като я видиш е бетер едновремешните Пико-вщини. Да им имам самочувствието и 150-годишните традиции. Бравешката, въпреки някои недостатъци по отношение на задвижването, струва нова около 200 лева без звук и малко над 400 със. Толкова, с малко повече усилия биха могли да се заделят. Ама хиляда лева и нагоре......е това е абсолютна свинщина.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия