Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Народът е полудял...
pach:
В Ибея няма табела "Купуването задължително" , нито тук в търговският (най-големият ни) раздел,
но аз на мойта витрина също не съм окачил табела "карането забранено".
Направил съм повече от един макет през годините, та съм разбрал че и витрината си има своето място в железопътният моделизъм.Може би защото отдавна ми мина времето на кашоните...
просто защото кашоните са ми стояли на гардероба отгоре, под леглото и в килера...
и тогава всъщност много по-рядко съм карал влакове.
А сега ги вадя за десет секунди от витрината и вече карам...на масата. :haha:
Точно за това, пак ще правя макет.За да карам още по-често.
Дори мисля витрината ми да е свързана с макета подвижна и електрифицирана,
за да е лесно "подкарването" от нея към него.
Не съм този човек с пари и възможности, но нека ме считат някой за надменен,
само защото предпочитам вместо 150-240 лв за стар ,често не работещ добре локомотив , да добавя още 150 лв, но да си купя нещо ново което да знам , че като си го извадя от витрината да го карам, ще го карам наистина ,
а не да му се ядосвам и да го ремонтирам (или да го подкарвам с тоягата - Тони , ти си пич :give_rose:).
Е става по-бавно, но както са казали англичаните "Не съм богат, че да купувам евтино!"
Пък и тук знам поне един човек който си продаде всичко старо (колекционер?търговец?витринен или кашонен? - все едно е... :sarcastic:) и си купува изключително ново производство.
Дори по тези продажби, може да се съди за новите му придобивки.
Много е гот да си разпродадеш старото на ........., а ти да се кефиш на новото.
Така и не разбрах - "витрина" мръсна дума ли е тук? :scratch_ones_head:
Adrian:
това което се опитвам да обясня , че не всеки има възможности да си купи ново и скъпо - какво да правят талива хора - да мрат ли ? Търсят си начини да си правят кефа с каквито средства имат.
Няма нищо лошо да се продадат 5-6 стари модела , за да се купи един нов - дали ще го наречете колекционерство , моделиерство или търговия - все едно. Важното е КЕФЪТ @
Gervasii:
--- Цитат на: Adrian link=topic=2119.msg34441#msg34441 date=1264145839 ---
--- Цитат на: Gervasii link=topic=2119.msg34438#msg34438 date=1264143984 ---мое лично мнение е, че не си струва да се купува нито старо нито ново Пико, защото просто са боклуци. ама всеки си решава сам за себе си :dirol: :dirol: :dirol:
--- Край на цитат ---
Ужасно дразнеща е надменността на хората с пари и възмоности !
--- Край на цитат ---
Аз пък смятам, че продавайки си старите неща и купувайки нови за себе си и казвайки какви хубавини са старите неща е просто лицемерие. По-добре една нова композиция отколкото безчет влаци със съмнителни преимущества и морално и физически остарели. Всичко е въпрос на личен избор и всеки сам си решава. А предишният ми пост бе само едно лично мнение, което не ангажира никого. Адри ти сам казваш: "който му е скъпо да събира салфетки". :dance1: :dance1:
Adrian:
Никъде не казвам ,че старите неща са хубави , макар че има и хубави сред тях.
Казвам ,че старите неща са ДОСТЪПНИ за повечето хора.
Gervasii:
--- Цитат на: Adrian link=topic=2119.msg34459#msg34459 date=1264152601 ---
Никъде не казвам ,че старите неща са хубави , макар че има и хубави сред тях.
Казвам ,че старите неща са ДОСТЪПНИ за повечето хора.
--- Край на цитат ---
нали сред тях има витринни модели - http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,2002.0.html
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия